Ruslar'dan o haberlere yalanlama geldi

Ruslar'dan, Türkiye destinasyonunun 2016 yılında hiç açılmayacağını yönündeki haberlere yalanlama geldi.

Ruslar'dan o haberlere yalanlama geldi
Ruslar'dan o haberlere yalanlama geldi
GİRİŞ 20.07.2016 09:48 GÜNCELLEME 20.07.2016 09:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bu sabah Rusya’da yayımlanan “İzvestiya” gazetesinde yayınlanan açıklamasında Türkiye’nin Rus turistlere 2016 yılında açılmasının mümkün olmayacağını ifade eden Rusya Tur Operatörleri Birliği Yürütme Müdürü Maya Lomidze, birkaç saat sonra bu beyanın geçerli olmadığı düzeltmesini yaparak, Türkiye’de herhangi yeni bir kargaşa yaşanmaması durumunda Ağustos ortalarında Türkiye’ye charter seferlerine başlanabileceğini söyledi.

ÖNCE AÇIKLADI, SONRA YALANLADI

Önceki açıklamaları yalanlayarak bu sefer Rusya hükümetinin resmi yayın organı "Rosiyskaya Gazeta" gazetesine konuşan Lamidze, "14 Temmuz tarihinde Moskova'da Rus ve Türk heyetleri arasında turizm konusunda güvenlik teminatı meselesi elbette ele alındı. Ancak bu görüşmelerde Türkiye destinasyonunu 2016 yılında hiç açılmayacağını ben söylemedim. Sadece Rusya açısından güvenliğin ön planda bulunduğunu ve başarısız darbe girişimi ardından bu konunun daha da güncel hal aldığını vurguladım.

Dolayısıyla bundan sonra Türkiye'de herhangi yeni bir kargaşa çıkmadığı taktirde iki ülke yetkilileri Ağustos ortalarına doğru hem normal sefer sayılı uçuşlarla, hem de charter seferlerle Türkiye'ye turist taşınması konusunda anlaşabilir. Rusya'daki bazı gazeteler benim sözlerimi çarpıtmış" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 3
  • doğruları konuşan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yani adamlar diyor ki, turizm sezonu bitsin ondan sonra izin verelim.
    Cevapla
  • seba 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Cin, Turkiye Turki devletler birlik olalim..avrasya birligini kuralim..abd ye avrupaya ve ingiltere ye karsi duralim.
    Cevapla
  • No Porublem 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu, ruslar ihtilal ve çatışmalara bizden daha çok bağışıklı dır. onlar ateş altında rahatsız olmadan güneşlenirler.
    Cevapla