Rus heyeti Türkiye'ye geliyor

Türkiye ile Rusya arasındaki charter seferlerinin yeniden başlaması için Rus heyeti inceleme yapmak için Türkiye'ye geliyor.

Rus heyeti Türkiye'ye geliyor
Rus heyeti Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 27.07.2016 09:46 GÜNCELLEME 27.07.2016 09:48

Rusya ile ilişkileri normalleştirmek için iki tarafın başbakan yardımcıları dün bir araya geldi. Charter seferlerinin başlaması için bir Rus heyetin Türkiye’de inceleme yapması kararlaştırıldı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün Rus mevkidaşı Arkadiy Dvorkoviç ile Moskova'da bir araya geldi. Görüşmede Rusya ile uçak krizinin ardından duran charter seferlerinin yenilenme konusu da masaya yatırıldı. Arkadiy Dvorkoviç, uzman bir heyet gönderileceğini belirterek "Bizim uzmanlarımız havalimanları, oteller ve turistlerin bulundukları diğer yerlerdeki güvenlik önlemlerini görmeleri ve bu önlemlerin yeterli olduğu konusunda emin olmaları için Türkiye'ye davet edildi. Bunun temelinde hükümet charter seferlerinin yenilenmesi için karar alabilir" diye konuştu. Bozulan ilişkiler konusunda iki tarafın adımlar attığı görüşmede konuşan Mehmet Şimşek, "İlişkilerimizi hızlı şekilde normale döndürerek hatta 24 Kasım tarihinin de öncesine taşımak için buradayız" dedi. Rusya Federasyonu'nun sadece önemli bir komşu olmadığına vurgu yapan Şimşek, "Önemli ve stratejik bir ortağımızdır. Ama bugün sadece bunun ötesine taşımak için buradayız. Ümit ediyorum eski zamanlardaki gibi değil de bütün alanlarda ilişkilerimizi en üst seviyeye çıkarmak için buradayız. Bildiğim kadarı ile charter seferlerinin başlaması için ilave güvenlik önlemleri alındı. Son dönemde yaşadığımız talihsiz süreçte Rusya'nın demokrasiden yana bize verdiği destekten dolayı da çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da charter seferleri konusunda müjdenin iki liderin buluşacağı 9 Ağustos'ta verilebileceğini söyledi.

LİDERLER 9 AĞUSTOS'TA GÖRÜŞECEK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 9 Ağustos'ta Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bir araya geleceğini söyledi. Putin'in danışmanı Dmitri Peskov da dün iki liderin uzun sürenin ardından ilk kez bir araya geleceğini belirterek "Görüşmenin gündemi henüz belli değil. Konuşulacak çok konu var" değerlendirmesinde bulundu.