Vatandaş akın etti ve rekor geldi

Türkiye'de yurt içi turlara talepte son yılların hareketli dönemlerinden biri yaşanıyor.

Vatandaş akın etti ve rekor geldi
Vatandaş akın etti ve rekor geldi
GİRİŞ 05.08.2016 12:52 GÜNCELLEME 05.08.2016 12:52

Yurt içi turlarda adeta bir talep patlaması yaşandı. Geçen yıl ağustos ayında 325 bin kişinin kayıt yaptırdığı yurt içi turlarda bu sene kayıt sayısı 400 bin kişiye yükseldi. Tur Operatörleri Platformu Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu "Yurt içi seyahat sigortası kayıtlarına göre son yılların ağustos ayı rekoru kırıldı diyebilirim" dedi.

Tur Operatörleri Platformu Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, AA muhabirine  yaptığı açıklamada temmuz ayındaki Ramazan Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatil ile  Rusya ve İsrail ilişkilerinde iyileşmeyle dış pazardan artan talebin etkisiyle  yurt içi tur fiyatlarının ortalama yüzde 50 arttığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerine temmuzda en çok  fiyat artışının yurt içi turlarda yaşandığını anımsatan Polatoğlu, temmuz ve  ağustosun Türkiye'de turizm sezonunun en yoğun dönemi olduğuna ve bu dönemde  arz-talep arasındaki dengesizlikten fiyat artışı yaşandığına dikkati çekti.

Turizmde 15 Temmuz'a kadar turizmde her şeyin normal gittiğini ancak 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma nedeniyle  özellikle devlet memurlarının yurt dışına çıkışlarının tedbir amaçlı  kısıtlandığını hatırlatan Polatoğlu, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün darbe teşebbüsünden sonra yurt dışına çıkışlarda kısıtlama  başlayınca yurt dışı tur programlarında iptaller yaşandı. Vatandaşlar da bu  gelişmelerden sonra yurt içi turlara yöneldi. Bakanlık da yurt dışına çıkışlarda  yaşanan sıkıntı nedeniyle tur programını iptal etmek isteyenlerin parasını geri  alabileceğini açıkladı. Bu yüzden vatandaşlar yurt dışı tatilini ya erteledi, ya  iptal etti ya da yurt içi turları tercih etti."

AĞUSTOS AYININ REKORU KIRILDI

Polatoğlu, temmuzda yurt için turlara artan bu ilginin ağustosta da  sürdüğüne işaret ederek, "Yurt içi turlarda adeta bir talep patlaması yaşandı. Bütün talep oraya kaydı. Bu nedenle arz talep dengesi biraz bozuldu ve fiyatlar arttı. Darbe teşebbüsü olmadan önce aklımıza bu fiyat artışları gelmezdi. Geçen  yıl ramazandan sonra en fazla yüzde 20 artış olmuştu." diye konuştu.

Artan fiyatlara rağmen ağustosta da talebin sürdüğünü vurgulayan  Polatoğlu, "FETÖ'nün darbe teşebbüsünün ardından iç turizm etkilenmedi. Bir  toparlanma ve hareketlenme gözlüyoruz. Şu an elimizdeki seyahat sigortası  kayıtlarına göre ağustos sonuna kadar 400 bin kişinin yurt içinde tur amaçlı  seyahat etmesini bekliyoruz. Bu iyi bir rakam, çünkü geçen sene bu rakam 325 bin  kişi civarındaydı. Şu an biz 400 bin civarındayız ve sürekli aratacak. Yurt içi seyahat sigortası kayıtlarına göre son yılların ağustos ayı rekoru kırıldı  diyebilirim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL