Yasak kalktı, talepler tavan yaptı

Kamu personeline izin yasağının kaldırılmasıyla Kuzey Ege kıyılarındaki otel ve pansiyonlara rezervasyon telefonları gelmeye başladı.

Yasak kalktı, talepler tavan yaptı
Yasak kalktı, talepler tavan yaptı
GİRİŞ 09.08.2016 14:55 GÜNCELLEME 09.08.2016 14:55

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle yürütülen çalışmalar kapsamında kamu personeline getirilen izin yasağının 8 Ağustos itibarıyla kaldırılmasının ardından Kuzey Ege'nin turizm merkezleri olan Ayvalık, Burhaniye, Akçay, Altınoluk ve Güre'deki otel ve pansiyonlara hızla rezervasyon yapılmaya başlandı

Yılda 3 milyon 400 binin üzerinde geceleme ile "iç turizmin lideri" olan Balıkesir'in Marmara ve Ege kıyılarındaki turizm merkezlerinde izin yasağının kaldırılmasının ardından yüzler gülüyor.

Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatil dolayısıyla adeta nüfusları 10'a katlanan Edremit Körfezi'ndeki bazı ilçelerde turizm işletmecileri, 8 Ağustos'ta ikinci kez sezon açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin,  yaptığı açıklamada, izinlerin açılmasıyla birlikte heyecanla yeni rezervasyonları beklediklerini söyledi.

"TAZE KAN OLDU"

Adeta yeni bir sezona giriş yaptıklarını dile getiren Özgültekin, şöyle konuştu: 
"Biz turizmciler için taze kan oldu bu. Şu anda bölgemizde doluluk yüzde 30- 40'larda. Hızla rezervasyon almaya başladık. Bugünden itibaren yüzde 80'lere ulaşmasını bekliyoruz. Hükümet tarafından kamu çalışanlarının iptal edilen izinlerinin tekrar açıldığının açıklanmasının hemen ardından turistik işletmelerin telefonları çalmaya başladı. Tatil planı yapanlar telefonla aramaya başladılar. Bunun yanında 15 Temmuz olayları nedeniyle iptal edilen rezervasyonları da geri almaya çalışıyoruz."

Edremit Belediyesinin turistik işletmelerden sorumlu şirketi ED-BEL'in Genel Müdürü İbrahim Yakın da akşamdan sabaha turistik tesislerin doluluk oranlarının değiştiğini söyledi.

Turizmden önce ülke menfaatlerinin geldiğini, çok büyük bir badire atlatıldığını ifade eden Yakın, yapılan çalışmaların ardından izin yasağının kaldırılmasının otel ve pansiyoncuların yüzünü güldürdüğünü anlattı.

Altınoluk, Akçay, Güre ve Zeytinli'deki turistik tesislerde doluluk oranlarının 15 Temmuz'dan bu yana yüzde 25-30 arasında olduğunu aktaran Yakın, şunları kaydetti:

"İnşallah körfezimiz bunu telafi edecek durumda. Akşamdan sabaha bile doluluk oranımız hemen yüzde 50'ye ulaştı. Halen rezervasyonlar hızla sürüyor.
Bugün de telefonlarımız susmuyor. Sanıyorum 10 Ağustos gibi yine eski
seviyelerimize ulaşacağız. Hafta sonundan itibaren yüzde 80'in üzerinde hatta yüzde 100'e yakın bir dolulukla hizmet vermeye başlayacağız." 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL