TTSO ile Arap Turizm Örgütü arasında iş birliği

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Arap Turizm Örgütü'nün desteğiyle kentte birçok organizasyon yapmayı planladıklarını söyledi.

TTSO ile Arap Turizm Örgütü arasında iş birliği
TTSO ile Arap Turizm Örgütü arasında iş birliği
GİRİŞ 30.11.2016 12:26 GÜNCELLEME 30.11.2016 12:26

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) - Arap Turizm Örgütü iş birliği protokolü, TTSO'da düzenlenen törende, Hacısalihoğlu ile Arap Turizm Örgütü'nün Eğitim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hossam Darwish ve Medya ve Etkinliklerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Walid Hindawi arasında imzalandı.

Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada, protokolün, turizm yatırımlarının geliştirilmesi, etkinlik düzenlenmesi, eğitim faaliyetleri ile turistik deneyimlerin paylaşılması ve geliştirilmesi alanındaki iş birliğini içerdiğini belirtti.

Sözleşmenin her iki taraf için de hayırlı olmasını dileyen Hacısalihoğlu, "22 Arap ülkesini çatısı altında bulunduran Arap Turizm Örgütü'nün desteği ile Trabzon'da birçok organizasyon yapmayı planlıyoruz. Ortadoğu Zihinsel Oyunlar Şampiyonası ilk aşama organizasyonu, Uluslararası Türk-Arap Folklor ve El Sanatları Festivali bunlardan bazıları. Ayrıca, Trabzon'da Türk-Arap Turizm Festivali, ortak teknoloji fuar ve konferansları, Türk-Arap Forumu kapsamında Arap Ticaret Odalarının Trabzon'da toplanması gibi düşüncelerimiz de var." dedi.

Hacısalihoğlu, Arap Köyü Turizm Projesi, yatırım garanti belgeleri için Trabzon'da ortak çalışma atölyesi kurulması yönünde de projeleri bulunduğunu vurgulayarak, "Bunları, 5 yıl içinde uygulamayı hedefliyoruz. Karşılıklı görüşmelerle bunların planlamasını yapacağız." diye konuştu.

Hacısalihoğlu, Arap ülkelerindeki insanları yılın 12 ayı hem turizm hem de düzenlemeyi planladıkları diğer etkinlikler sayesinde Trabzon'a getirmeye gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA