Samsun için Cidde'de özel tanıtım

Cidde Hilton oteli salonunda Samsun kendini özel kurgu ve projelerle tanıttı.

Samsun için Cidde'de özel tanıtım
Samsun için Cidde'de özel tanıtım
GİRİŞ 19.02.2017 16:39 GÜNCELLEME 19.02.2017 16:39

Samsun’un Körfez Ülkelerinde bilinirliğini artırmak için, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kalkınma Ajansı, Ticaret Odası ve Samsun’lu Turizm ve seyahat şirketleri Körfez Ülkelerin acenteleriyle ve basın kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Yemekli olarak düzenlenen toplantıya Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Eğitim Daire Başkanı Necmi Çamaş, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Black Sea Travel Yönetim Kurulu Başkanı Oguzhan Serinkaya, Turizimci İşadamı Metin Çalışkan Kültür ve Turzm Müşaviri Metin Bilge, Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Çalışma Ataşesi Bilge Dönmez ve Batı Karadeniz Yürütme Kurulu Üyesi Temel Uzun’un yanı sıra çok sayıda Acente temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Acente temsilcileri ve basın mensuplarına görsel bir sunum yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Eğitim Daire Başkanı Necmi Çamaş “ Samsun’un dünyada yaşanabilecek en güzel yer olduğunu” söyledi. Çamaş “Güven içinde, huzur içinde 24 saat ailenizle rahat bir şekilde tatil yapacağınız, gayri mülk sahibi olacağınız şehir Samsun’dur. En doğal ürünlerle muhteşem Sofra Kültürünün olduğu yer Samsun’dur. 24 saat açık en son teknolojisi ile donatılmış Saglık şehri Samsun’dur. Dünyada örnek belediyeciliğin gösterildiği yer Samsun’dur. Yerel yönetimlerdeki üstün belediyecilik anlayışı ile mimari konutlara sahip olacagınız Örnek şehir Samsun’dur. Doğasıyla, tarihi geçmişiyle, geleceğe umutla, huzurla, güvenle bakan şehirimiz Samsun’a hepinizi Valiliğimiz ve Başkanım Yusuf Ziya Yılmaz adına davet ediyorum “ dedi.

Arapça olarak başarıyla yapılan sunum beğeniyle izlendi. Katılımcılarla tek tek ilgilenen Çamaş “ Bir evinizde Samsun’da var” sözüne karşın yemeğe katılan acente temsilcileri “ Bizler burada Samsun’umuzun birer gönüllü elçisi olarak çalışacağız. Tüm alanlarda Samsun’umuzun yanıdan yer alacağız. Tüm bu güzellikleri Körfez ülkelerinde anlatacağız. Artık hepimiz birer Samsunluyuz” dediler. Çamaş katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Black Sea Travel Yönetim Kurulu Başkanı Oguzhan Serinkaya “ Samsunumuzu tanıtmak için uzun zamandan veri verdiğimiz mücadelenin başarısını görmek bizleri mutlu etmiştir. Samsun tanınan, bilinen, sevilen ve herkesin gelmek istediği bir yer haline gelmesi hepimizin başarısıdır. Halka hizmetin Hakka hizmet olarak hayata geçirildiği bu hizmetleri sunmak için gece gündüz demeden yenilik yapan Dünyada marka bir isim olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın  Yusuf Ziya Yılmaz’ a görüştüğümüz herkes selamlarını ileterek onun öncülüğünde başlatılan tanıtmanın güzel semerisini bir kez daha gördük. Gördükki burada güven, huzur ve hizmet şehri olarak Samsun bilinmektedir. Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Belediye Başkanlarımıza, Emniyet Müdürümüze ve tüm STK’lara teşekkür ediyorum. Birlikte başardık” dedi.

Cidde Başkonsolosu Fikret Özer “ Bu seneki fuarda turizm sezonu başlamadan Türkiye’nin böyle güçlü bir tanıtım atağı yapması çok olumlu ve uygun bir zamanda gerçekleştirmesi, 2017 turizm sezonu için umut vericidir. Bunu burada her görüştüğümüz bölge ülkesinden gelen kardeşlerimiz dile getirmektedir. Samsun’umuz yaşanılabilir bir dünya şehri.  Bu güzelliklere sahip bir şehir bölge ülkeleri tarafından keşfedilldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz ve Cidde Basın Ataşeliğimizin 2014 yılında yaptığı Samsun tanıtımı bügün meyvesini veriyor.” dedi.

Cidde Basın Ataşesi bahattin Akyön “Bölge medyasıyla biraraya gelmeye devam edeceğiz. Samsunumuz ve Her köşesi br cennet olan Ülkemizi tanıtmaya devam edeceğiz. dedi.