İngilizlerden şaşırtan çıkış! Türkiye'ye gidin

İngiliz Independent Gazetesinin seyahat yazarı Emma Thompson'ın, köşesinde "Türkiye'ye tatile gidin" çağrısı turizmcileri sevindirdi.

İngilizlerden şaşırtan çıkış! Türkiye'ye gidin
İngilizlerden şaşırtan çıkış! Türkiye'ye gidin
GİRİŞ 07.06.2017 14:14 GÜNCELLEME 07.06.2017 14:14
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye seyahatinin izlenimlerini köşesinde paylaşan Thompson  yazısında, özellikleFethiye ve çevresinde yer alan Likya Yolu, tarihi Kayaköy,  Pınara Antik Kenti ve doğa sporlarını ön plana çıkardı. Thompson'ın Fethiye'yi  övdüğü yazı, ilçedeki turizmcileri mutlu etti.
 
Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Türkiye'de geçen yıl terör olayları ve darbe girişimi  nedeniyle turizmde kötü bir yılın ardından yeni sezondan umutlu olduklarını  söyledi.
 
Fethiye'nin 55 bin yatak kapasitesiyle yıllık ortalama 1 milyon 250  bin turisti ağırladığını bildiren Uysal, "Bölgeye ağırlıklı olarak İngiliz  turistler geliyor. Fethiye, Babadağ, Ölüdeniz, Kayaköy, tarihi Likya Yolu gibi  ünlü tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Independent yazarı  Emma Thompson'ın köşesinde Fethiye'yi yazması bizleri gururlandırdı ve  sevindirdi." dedi.
 
Uysal, ilçede çok sayıda yerleşik İngiliz'in yaşadığını ve tatile  gelenlerin de Fethiye'den memnun ayrıldıklarını vurguladı.
 
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞ-DER) Başkanı ve otel  İşletmecisi Mete Ay ise İngiliz vatandaşların yanı sıra birçok yabancı ünlünün  Fethiye'yi ziyaret ettiğini, Emma Thompson'ın da köşesindeki çağrının kendisini  çok mutlu ettiğini bildirdi.
 
Fethiye'nin doğal ve tarihi özellikleri bünyesinde barındıran muhteşem bir ilçe olduğunu belirten Ay, "Emma Thompson gibi bir yazarın Independent gazetesinde 'Türkiye'ye gidin. Hiçbir problem yok. Bu güzelliklerden mahrum kalmayın' tarzındaki yazısı çok gurur verici. İngiltere'de zaten gazeteler ve İngiliz hükümeti Türkiye konusunda güzel reklamlar yapıyor. Bunların artması bizler içi çok önemli." diye konuştu.
 
Ay, yabancı basında dünyaca tanınan insanların Fethiye'den bahsetmesinin, bölgenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.
 
"Artık İngilizler Fethiye'nin bir parçası oldu"
 
Önceki yıllarda emlak fiyatlarının uygunluğunun bölgeye yoğun bir İngiliz göçü yaşanmasına neden olduğunu kaydeden Ay şöyle konuştu:
 
"Birkaç yıl önce Fethiye'de yaklaşık 5 bin İngiliz yaşıyordu. Yaşlılık  ve sağlıkproblemleri nedeniyle gidenler de oldu ama hala 3 binin üzerinde  İngiliz Fethiye'de yaşıyor. Artık İngilizler Fethiye'nin bir parçası oldu. Kendi  kurdukları derneklerde çocuklar ve sokak hayvanlarına da yardım ediyorlar.  Buradaki ilişkilerimiz çok güzel. Onlar da bu güzellikleri kendi ülkelerinde paylaşarak bölgenin tanıtımına katkı sağlıyorlar."
 
İngiltere'den tatilini geçirmek için 5 yıldır Fethiye'ye gelen Alan  Charles de Fethiye'nin tarihi ve doğasıyla çok güzel bir yer olduğunu söyledi.  Fethiye'nin tatil geçirmek için mükemmel bir yer olduğunu dile getiren Charles,  "Kimsenin korkmasına gerek yok. Herkes tatilini geçirmek için Türkiye'ye  gelebilir." dedi.

YORUMLAR 17
  • Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz buraya ancak ajan olarak ve fitne için geliyor gelmesinler
    Cevapla
  • Sungur 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberin ajanlık ile hiç bir alakası yok. İngilizler Turkiyeye özellikle Fethiye'ye ajanlık için niye gelsinler.İngilizler kendi içinde güvenlik sorunları varken, Türkiye'ye 70 yaşında emekli gönderecek.
    Cevapla
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    İngilize güven olmaaaazzzzz. Ajanları gizleyemiyordur ondandır.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Abi yorumlari okudum nasil bir millet olduk he ingiliz devleti ajan yollamak icin gazeteye yazi yazdirip Turkiyenin imajini duzeltiyor gidin hepiniz ajan olacaksiniz diyor hastalik safhasina gelmis bizlerdeki paronayaklik ingiliz hukumeti bizimle iyi gecinmek istiyor devlet olarak guclu olacaksin gelen kisilerin ajanlik faliyeti yurutup yurutmemesi mit in isi bizim degil halk olarak hepimiz devlet yonetecek adamlariz oturtsak koltuga kilicdaroglu gibi olurlar. Sevinin sevin doviz gelicek ulke taninirligimiz artiyor. Bizi yanlis taniyan bati ne guzel bir millet oldugumuzu goruyor.
    Cevapla
  • Yerli Milli 6 yıl önce Şikayet Et
    turizm sıvasıyla iyi uyutma halbuki %99 alayı ajan alayı lawrens,ingiliz dedinmi hep teyakkuzda olacan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle