Trabzon'da oteller bayram için doldu

Trabzon'da, Ramazan Bayramı öncesi otel ve tesislerdeki rezervasyonlar arttı.

Trabzon'da oteller bayram için doldu
Trabzon'da oteller bayram için doldu
GİRİŞ 22.06.2017 12:04 GÜNCELLEME 22.06.2017 12:25

Ramazan Bayramı ve okulların tatile girmesi ile birlikte, turizm sektöründe canlanma başladı. Karadeniz'de de yaşanan bu artışı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu değerlendirdi.

Trabzon'un son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisi dolayısıyla ülkenin en önemli turizm merkezleri arasında anıldığını söyleyen Hacısalihoğlu, kentin birçok turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

Hacısalihoğlu, Avrupalı turistlerin daha çok Sümela Manastırı'nı, diğer turistlerin ise Sümela Manastırı'nın yanı sıra Ayasofya, Atatürk Köşkü, surlar, Kızlar Manastırı gibi şehir içerisindeki belirli destinasyonları tercih ettiğini belirterek, Körfez ülkelerden gelen ziyaretçilerin ise Uzungöl, Sera Gölü, Kayabaşı, Hıdırnebi gibi yaylalar ile şelalelerin olduğu destinasyonları gezdiğini dile getirdi.

"TRABZON'U 365 BİN 799 YERLİ VE YABANCI TURİST ZİYARET ETTİ"

Kenti ziyaret eden turist sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çeken Hacısalihoğlu, Trabzon'u yılın ilk 5 aylık döneminde 361 bin 799 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini kaydetti. Hacısalihoğlu, ziyaretçi sayısının artmasının otel yatırım ve yatak kapasitelerini de artırdığını belirterek, şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm yatırımı belgeli toplamda 30 tesis, 2 bin 173 oda ve 4 bin 444 yatak kapasitesine sahip. Bunların içerisinde 5 yıldızlı otellerin yanı sıra bir yayla evi, 3 de butik otel yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm işletmesi belgeli tesisler ise 54 tane olup, 3 bin 259 oda ile 6 bin 643 yatak kapasitesine sahip. Bu rakamlar bizler için önemlidir. Her geçen gün de turistlerin ilgisine ve kentten memnuniyet oranına bağlı olarak otel yatırımlarımız da artmaktadır"

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL