Tek sözü yetti! 3 günde 60 bin kişi geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Komşunu da al gel" çağrısı meyvesini verdi. Gurbetçilerimiz, tatil için Türkiye'yi seçti.

Tek sözü yetti! 3 günde 60 bin kişi geldi
Tek sözü yetti! 3 günde 60 bin kişi geldi
GİRİŞ 04.07.2017 10:09 GÜNCELLEME 04.07.2017 10:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler,  yaz tatillerini geçirmek için anavatana gelişleri Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarındaki yoğunluğu arttırdı. Türkiye’ye giriş yapmak isteyenler gümrüklerde uzun kuyruklar oluştururken, sadece Kapıkule'de son 3 günde 14 bin 215 araçla yaklaşık 60 bin kişi girişi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Komşunu da al gel" çağrısı meyvesini verdi. Gurbetçilerimiz, tatil için Türkiye'yi seçti. Bir çoğu eş dostunu ikna etti. Sınır kapılarındaki geçişlerde büyük yoğunluk dikkati çekti. Dünyanın ikinci büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule, son yılların en hareketli günlerini yaşamaya başladı.

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin yaz tatillerini geçirmek için anavatana girişleri sınırlarda yoğunluğa neden oldu. Karayolunu tercih ederek Bulgaristan sınırındaki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı ile Yunanistan sınırındaki İpsala Sınır Kapısı'na gelenler, gümrüklerde kuyrukları artırdı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, uzun kuyruklar oluşmaması için tedbir alsa da zaman zaman aynı anda yola çıkan araçların yarattığı uzun kuyruklar, sürücülerin tepkisine neden oldu.

3 GÜNDE 60 BİN KİŞİ GİRİŞ YAPTI

Türkiye'ye girecek her araç için gümrük, pasaport ve bagaj kontrolünün yaklaşık 6 dakika sürdüğünü kaydedildi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü 10 peronda yaklaşık 20 personelle, Edirne Emniyet Müdürlüğü ise 10 peronda 15 personelle gurbetçilerin Türkiye'ye giriş işlemlerini yapıyor. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre Kapıkule'den son 3 günde 14 bin 215 araçla yaklaşık 60 bin kişi Türkiye'ye girişi yaptı. Gümrük yetkilileri sadece gün son 24 saatte 5 bin 100 aracın girişinin sağlandığını ifade etti.

'MEMLEKET HASRETİYLE GELİYORUZ"

Almanya'dan gelen Saim Ayaz, ailesiyle birlikte yaklaşık 25 saattir yolda oldukları ifade ederek, "Yolculuk oldukça güzel geçti. Sırbistan taraflarında hava yağmurluydu. Çok sıcak olmadığı için güzel bir yolculuk oldu. Diğer Avrupa ülkelerinde gümrük olmadığı için takılmadık. Sırbistan'dan Bulgaristan'a geçişte bekledik. Türkiye şu an çok sıcak ve gümrük burada daha yoğun. Cuma günü herkes aynı anda yola çıktığı için bir yoğunluk yaşanıyor. Memleket hasretimiz var her sene gelmeye çalışıyoruz. Türkiye'yi de anlık takip ediyoruz" dedi.

Kapıkule'de 2 saattir kuyrukta beklediğini anlatan Kemal Aslan Almanya'dan memleket hasretiyle yola çıktığını belirterek, "Kapıkule'ye ulaştık burada bekliyoruz. Tüm peronlar çalışıyor ama bazen sıra yavaş ilerliyor. İlk kez karayoluyla geliyorum biraz sıkıntılı oldu" diye konuştu.

Berlin'de oturan Eylem Yıldırım da sınır kapılarında çok sorun yaşamadan Türkiye'ye kadar geldiğini belirterek, "Bulgaristan sınırından kısa sürede geçtik, burada çok kalabalık olduğu için gümrükte bekliyoruz. Biraz daha hızlı olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye giriş yapmak için kuyrukta bekleyen Aslı Gül, 25 yıldır Almanya'da yaşadığı ve her yıl Türkiye'ye gelmeye çalıştığını kaydederek, "25 saattir yoldaydık, Kapıkule'de de 3 saattir bekliyoruz. Bulgaristan sınırında da bekledik. Memleket hasreti nedeniyle bekliyoruz ama buna değer. 25 senedir gurbetteyiz, Türkiye'yi çok özlüyoruz. Buradan sonra daha İstanbul ve İzmir'e gideceğiz" dedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 3 günde 14 bin 215 araçla yaklaşık 60 bin, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 2 bin 304 araç giriş yaparken, Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'ndan ise 4 bin 304 aracın girişi yapıldı.

YORUMLAR 2
  • 57.Alay 6 yıl önce Şikayet Et
    Sinirdaki yogunluk bizim gumruk memurlarindan kaynaklaniyorgecen kis 2 defa gectim gereksiz bir suru arama icki varmi buranin altinda bilme varmi.gunubirlik gecis yapanlari ayri arayin.adam memleket hasretiyle 2000 km yoldan gelip"gumruge tabii neyiniz var "sorusu hos olmuyor.bu kati ve tutucu hareketleri birakin.herkezi supheli gozuyle gormeyin.
    Cevapla
  • zemheri41 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk halkı Reise güveniyor... Şükür güveneceğimiz, gönül rahatlığıyla dinleyeceğimiz, inandığımız, saydığımız bir liderimiz var. Bu bile bizi farklı kılmaya yeter. Doğru yolda olduğun sürece ölümüne yanındayız Reis...
    Cevapla