Başaran Ulusoy adaylığını açıkladı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy,Aralık ayında yapılacak TÜRSAB Seçimleri öncesinde gazeteciler ile buluştu. Ulusoy, önümüzdeki seçimler için başkan adaylığını açıkladı

Başaran Ulusoy adaylığını açıkladı
Başaran Ulusoy adaylığını açıkladı
GİRİŞ 21.09.2017 12:26 GÜNCELLEME 21.09.2017 12:26

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Aralık ayında yapılacak TÜRSAB Seçimleri öncesinde TUYED öncülüğünde düzenlenen toplantıda turizm gazetecileri ile buluştu. Toplantıya, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar da katıldı.  

Genel Kurul 2 – 3 Aralık’ta

Toplantıda ilk olarak TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün söz aldı. Gürcün, TUYED’in girişimiyle böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden memnun olduklarını belirterek; son dönemde artan haber kirliliği, TÜRSAB’a yönelik asılsız iddialar için üzgün olduklarını söyledi. Çetin Gürcün, TÜRSAB Genel Kurulu’nun 2 - 3 Aralık 2017 tarihinde yapılacağını açıkladı.

Ulusoy: Bizim konuşacağımız yer genel kuruldur

Gürcün’ün ardından Başaran Ulusoy; 45 yıllık TÜRSAB tarihinde bu dönemdeki gibi zararlı kampanyalarla karşılaşmadıklarını belirterek; “yönettiğin kurumda yapacağın işleri anlatmak başka, kendi çalışmalarına yoğunlaşmak başka, yalan iftiralarla mücadele etmek başka… Şu an görevimizin başındayız, bizim konuşacağımız yer genel kuruldur.” dedi.

Yoğun suçlayıcı iddialarla karşı karşıya olduklarını belirten Ulusoy; bu alanda mücadele vermekten asli görevlerine yoğunlaşamadıklarını belirtti.

Muhalefetin seçim vaatlerine yönelik açıklamalarda bulunan Çetin Gürcün, şunları söyledi:

“Göreve geldikleri takdirde yeni seyahat acentesinin kurulmasına izin vermeyeceklerinin sözünü veriyorlar. Bu sözü edilen konudan biz de rahatsızlık duyuyoruz. Bu alanda TÜRSAB olarak; iki aksiyon aldık. İlk olarak, yeni seyahat acentalarının verdikleri teminatı arttırdık. 7 bin olan teminatı 150 bine yükselttik. İkinci olarak; seyahat acenteliği mesleği için bir sertifikasyon süreci başlattık. Bu tür bariyerler koyabiliyorsunuz ancak. Tamamıyla kurdurmayacağım demek yasalara aykırı, rekabete aykırı… Bu tür şeyleri olabiliyormuş gibi takdim etmek hem derneğe hem acentelere zarar veriyor.”

“Beni acenteler bırakmıyor”

27 yıldır bu görevi yürüten Başaran Ulusoy’un neden yeniden aday olmak istediğinin sorulmasının üzerine Başaran Ulusoy, “Beni bırakmıyorlar. Acenteler beni bırakmıyor” dedi.