MÜSİAD, yaşlılara özel otel inşa ettirecek

Yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırımla Kuzey Kıbrıs'ta yaşlılara özel bir otel inşa etme hazırlığında olan MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu, bu hamlesiyle 300 kişiye istihdam sağlayacak

MÜSİAD, yaşlılara özel otel inşa ettirecek
MÜSİAD, yaşlılara özel otel inşa ettirecek
GİRİŞ 22.02.2011 09:01 GÜNCELLEME 22.02.2011 09:01

KKTC'ye çıkarma yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hizmet Sektör Kurulu, adada sağlık turizmine yatırım yapmayı planlıyor.

"Sağlık turizmi için adanın iyi bir lokasyon olduğunu düşünüyoruz" diyen Başkan Coşkun Topaloğlu, kendilerine uygun bir arazi tahsis edilmesi halinde inşaata vakit kaybetmeden başlayabileceklerini bildirdi. Bu konuda Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) ile birlikte hareket etmek niyetinde olduklarını ifade eden Topaloğlu, 29 ila 39 yıllığına kiralayabilecekleri yaklaşık 60 bin metrekarelik bir arazide 500 odalık bir tesis yapmak istediklerini söyledi.

Otelde yaşlıların yaşam kalitesini artıracak departmanların bulunacağını belirten Topaloğlu, yaşlıların rehabilite edileceği, SPA, wellness gibi aktivitelerden yararlanacakları bir tesis olacağını vurguladı. MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu'nun inşaat ve tüm donanım için yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım yapacağı projede en az 300 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Kadronun ağırlıklı olarak Türkiye'den oluşturulacağını söyleyen Topaloğlu, kalifiye çalışanların görev yapacağı otelde "Amacımız, yaşlıların yaşam kalitesini artırarak onlara ikinci bir bahar yaşatmak olacak" dedi.

EMEKLİLER TATİLE ÇIKACAK


Almanya başta olmak üzere tüm batı ülkelerinden emekli olduktan sonra Türkiye'ye yerleşenleri Kıbrıs'a çekmek istediklerinin altını çizen Topaloğlu, konuyla ilgili talepleri genel müdürü olduğu Sağlık Bank'a ait www.medicaltreatmentabroad.com üzerinden toplamaya başlayacaklarını söyledi. Üç ay içinde online olacak e-portal, MÜSİAD'ın yol haritasını da belirleyecek.

10 yıl içinde Kıbrıs'a 'Helal Otel' geliyor


Türkiye'de 32 şubesi, yaklaşık 40 ülkede de 90 irtibat noktasıyla faaliyet gösteren MÜSİAD'ın Kıbrıs'ta da şube açmak istediğini belirten Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Coşkun Topaloğlu'nun yaşlılar otelinden sonraki hedefi ise Kıbrıs'ta İslami kurallara uygun bir otel açmak. Topaloğlu, şu anda düşünce aşamasında olan 'helal otel' projesinin 10 yıl içinde hayata geçebileceğinin sinyalini verdi.

Sabah