Yapı sektörünün en büyük fuarı kapılarını açtı

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 37. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı.

Yapı sektörünün en büyük fuarı kapılarını açtı
Yapı sektörünün en büyük fuarı kapılarını açtı
GİRİŞ 06.05.2014 15:48 GÜNCELLEME 06.05.2014 15:48

10 Mayıs Cumartesi gününe kadar sürecek olan ve her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını artıran fuarda bu yıl da; binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmet yer alıyor. Yapı malzemeleri sektöründe dünyanın en büyük beş fuarından biri olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul aynı zamanda "Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı" olma özelliğini taşıyor.

İş Geliştirme Platformu, Uluslararası İşbirlikleri ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Adımlar

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu, çeşitli etkinliklerle bu yıl da katılımcı firmalara, sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Platform bu yıl faaliyetlerini; "Konuk Ülke Güney Kore Projesi" ile sürdürüyor.

• "Konuk Ülke Güney Kore Projesi"

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen "Konuk Ülke Projesi"nde, ülke odaklı yeni işbirlikleri ve etkin stratejilerin oluşturulması, böylelikle Türk yapı sektörünün uluslararası alandaki etkinliğinin artırılmasına destek olunması amaçlanıyor.

Üç yıldır başarıyla sürdürülen, 2011 yılında Rusya Federasyonu ile başlayıp sonrasında sırasıyla Almanya ve Azerbaycan Cumhuriyeti'yle devam eden "Konuk Ülke Projesi"nde bu yıl Güney Kore ağırlanacak. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir zemin oluşturacak İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen "Güney Kore - Türkiye İnşaat Forumu" 7 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmaları YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, TMB Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cihan Candemir, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae- Dong, Jeon tarafından yapılacak Forum'da "Güney Kore Türkiye için rol model olur mu?" sorusu da tartışmaya açılacak. YEM Stratejik Pazarlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Banu Uçak'ın moderatörlüğünü yapacağı Güney Kore - Türkiye İnşaat Forumu'nda Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel, Ekonomi Bakanlığı, AB Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Çiğdem Şamiloğlu Erkoç, ICAK-Kore Uluslararası Müteahhitler Birliği Derneği Direktörü Hyo-Won Kim ve TURKOR- Türkiye&Güney Kore İşadamları Derneği Başkanı Ufuk Akalın söz alacak.

Türkiye ve Güney Kore yapı sektörlerinde büyük işbirliği potansiyeli

DEİK/Türk-Kore İş Konseyi ve Güney Kore Konsolosluğu desteği ile düzenlenen proje için yürütülen çalışmalarla; Türk yapı malzemelerinin Güney Koreli müteahhitlerce Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'da hayata geçirilen projelerde daha fazla kullanılmasına destek olmak, 3. pazarlarda Türk ve Güney Koreli müteahhitlerin birlikte iş yapabilmesi ve Güney Koreli yapı malzemesi üreticisi firmaların teknolojik deneyimini Türk firmaların bölgesel gücü ile birleştirmesi için verimli platformlar oluşturulması hedefleniyor.

Güney Kore, son dönemde Türkiye'deki inşaat ve yapı malzemeleri alanlarında ve yatırım işbirliği üzerine kurdukları ortaklıklarla ve Ortadoğu - Orta Asya'da yaptığı projelerle de dikkatleri üzerine çekiyor. 2013 Mayıs ayında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin bir üst düzeye çıkarılması, mevcut ortaklıkların devamı, Türkiye'deki Kore yatırımlarının artması ve iki ülke firmalarının bir araya gelerek Güney ve Güneydoğu Asya'da, Orta Doğu'da, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkelerinde büyük projelere imza atabilecekleri öngörülüyor.

Fuara Yerli ve Yabancı Alım Heyetlerinin İlgisi Artarak Devam Ediyor!

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamında, her yıl T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde OAİB ile birlikte organize edilen "Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri" bu yıl 39 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, BAE, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, İran, Irak, İspanya, İsrail, İtalya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Macaristan, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan'dan katılacak firma yetkilileri, Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya getirilecek.

''Yurtdışı Alım Heyetleri İkili İş Görüşmeleri''nin yanı sıra, ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbiri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla düzenlenen "Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı" da fuarda başarıyla devam ettirilen çalışmalar arasında yer alıyor. Türkiye genelinden Meslek Odaları, Sanayi ve Ticaret Odaları, İş Adamları Birlikleri ve alım heyetlerinden oluşan komiteler YEM Fuarcılık organizasyonu ile davetli olarak Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'a katılım sağlayacak.

Altın Çekül ödülü sahiplerini buldu

YEM Ödülleri Projesi kapsamında bu yıl 22. kez verilen Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü" de 37. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'un Açılış Töreni'nde sahiplerini buldu. Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü"ne "Kale - Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet ve Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti" ürünü ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. layık görülürken, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü "Matbor" ürünü ile Gümüş Çekül Ödülü'nü almaya hak kazandı.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL