Akçansa’dan ilk çeyrekte 299 milyon TL gelir

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2015 yılının ilk çeyreğinde 298,9 milyon TL satış geliri elde ettiğini açıkladı.

Akçansa’dan ilk çeyrekte 299 milyon TL gelir
Akçansa’dan ilk çeyrekte 299 milyon TL gelir
GİRİŞ 11.05.2015 12:16 GÜNCELLEME 11.05.2015 12:16

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2015 yılı ilk çeyrek dönem finansal sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Buna göre 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla şirketin cirosu 298,9 milyon TL oldu. Şirketin Brüt Karı 79,7 milyon TL, Dönem Karı ise 67,2 milyon TL olarak gerçekleşti.

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “Akçansa, müşterisine değer yaratmak ve ortaya çıkan katma değeri paylaşmak üzerine çalışıyor. Benimsediğimiz pazar ve müşteri odaklı pazarlama anlayışıyla müşterilerimizin bizden talep ettiği ürünleri geliştiriyor, üretiyor ve pazarlıyoruz. Bu nedenle Türkiye’nin en önemli projelerinde iş ortağı olarak yer alıyoruz” dedi.

Akçansa, ihracat bağlantılarını geliştiriyor

Akçansa için büyük önem taşıyan limancılık iş kolunun büyümeye devam ettiğini ve bu şekilde şirketin karlılığını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Hacıkamiloğlu,  açıklamasına şöyle devam etti: “Yabancı ortağımız HeidelbergCement’in katkısıyla ihracat pazarlarında önemli ve kalıcı pazarlar kazandık. ABD, Batı Afrika ülkeleri, Akdeniz Havzası, Rusya gibi çok farklı coğrafyalara ürün ve hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Sadece Çanakkale’de üretimini yaptığımız düşük alkalili çimento ihracatımız ile ABD pazarının en büyük tedarikçisi konumundayız.”

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL