Ev sahibi olmak için kuyruğa girmeye ne dersiniz

  • GİRİŞ07.04.2014 12:42
  • GÜNCELLEME07.04.2014 12:42

Şanslı azınlık başvurusunu yaparken bir çoğu eli boş döndü.  1472 konut satışa çıkacaktı ama tam 60 bin başvuru yapıldı.

Binlerce başvuru ve uzayan kuyruklarda ev sahibi olma hayaliyle bekledi insanlar. İstanbul  Kiptaş Hadımköy 3.etap konutlarından bahsediyorum. Belki sizde orada bekleyenlerden biriydiniz.

Ocak ayından beri her anlamda dalgalı devam eden bir dönem geçiriyoruz. Bu dönemden en fazla nasibini alanlardan biri de konut sektörü oldu ve neredeyse duragan bir üç ay geçirdi. Her şeye rağmen geçen hafta satışa çıkan 1472 konutluk Kiptaş Hadımköy konutlarına tam 60 bin talep geldi. İnanılmaz görünse de, ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan, satışa çıkan doğru projelere gelen talepler şaşırtıcı olmasa gerek.

Nasıl bir dönemden geçiliyor olursa olsun, yastık altı yatırımlar, eş ve dostlardan alınan borçlar, bozulan bilezikler ile hazırlanan peşinatla bu projeye girilirdi. Çünkü projede ki konut fiyatları ve ödeme şartları dar gelirli vatandaşımıza göre düzenlenmişti.

Bunda şaşırtıcı  bir şey yok  çünkü bir türlü ev sahibi olamayan  dar gelirli vatandaşlarımız var. Yapılan projelerin tamamına yakını orta sınıfın üstüne hitap ediyor. Bu grubun artık eve ihtiyacı yok yatırım amacı ile ev alıyorlar. Dolayısıyla bu grupta birden fazla evi olanlar çoğunlukta iken bir de ev sahibi olamayan büyük bir kitle var.

İstanbul gibi büyük şehirlerde konut projelerinden geçilmiyor. Arz fazlası yok deniyor çünkü yıllık 500 bin konut ihtiyacı var bu ülkenin. Ancak yapılan projeler bu 500 bin ihtiyacın ancak A ve B+ müşterilerine hitap ediyor bu nedenle sayfa sayfa ilanlara rağmen satış yapmakta zorlanırlarken ihtiyacı olan kitleye yapılan konut projeleri  yok satıyor.

Hatice Kolçak
Twitter/@haticekolcak
www.haticekolcak.com

Yorumlar1

  • Esad Kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    iyide o cepten devletten ödeme ile yapılan bir proje kar sıfır. ondan 500 bin yapsa yapsa devlet yapabilir yani böylece siz özele bir fikir vermiş olmuyorsunuz.. daha başta çürük devlet özele yardım ederse bilemem daire başı 30 versin misal
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat