İşletmeler yıkımdan kurtuldu mu?

Kuşadası Limanı'na ilişkin, onaylanan planla birlikte Kuşadası Belediyesi'nin limandaki işletmelere ilişkin ruhsat iptali ve yıkım gerekçelerinin ortadan kalktığını savunuldu.

İşletmeler yıkımdan kurtuldu mu?
İşletmeler yıkımdan kurtuldu mu?
GİRİŞ 09.11.2010 14:30 GÜNCELLEME 09.11.2010 14:30


Global Liman İşletmeleri Üst Yöneticisi (CEO) Saygın Narin, Kuşadası Kruvaziyer ve Koltuk Limanı'na ilişkin nazım imar ve uygulama imar planının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 28 Ekim 2010 tarihi itibariyle onaylandığını belirterek, onaylanan planla birlikte Kuşadası Belediyesi'nin limandaki işletmelere ilişkin ruhsat iptali ve yıkım gerekçelerinin ortadan kalktığını savundu.

Narin, yaptığı yazılı açıklamada, Kuşadası Kruvaziyer ve Koltuk Limanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının 28 ekim 2010 tarihli olarak onaylandığını ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlara sunulduğunu bildirdi. 

Böylece bir süredir kamuoyunda Kuşadası Limanı'ndaki işletmelerin yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin devam eden tartışmaların son bulduğunu savunan Narin, şu görüşleri kaydetti:


''28 Ekim 2010 tarihinde onaylanan yeni imar planıyla birlikte ruhsat iptali ve yıkım gerekçelerinin ortadan kalkmıştır. Kuşadası Yolcu ve Koltuk Limanı'nı işleten Ege Liman İşletmeleri AŞ, onaylanan yeni imar planı kapsamında liman tesislerine yeniden yapı ruhsatı düzenlenmesi için 8 Kasım 2010 tarihinde Kuşadası Belediyesi'ne başvurusunu yapmış bulunmaktadır.''

Narin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde tüm ilgili kurum ve kuruluşların ''olur'' görüşleri dikkate alınarak hazırlanan ve onaylanan yeni imar planıyla birlikte eski imar planının, hukuki iptal gerekçelerinin de ortadan kalktığını iddia ederek, ''Geçmişten bu yana tüm girişimlerini hukuka uygun ve toplumsal duyarlılıkları dikkate alarak özenle yürüten Kuşadası Limanı, yapacağı yeni yatırımlarla kruvaziyer turizmi alanında ülkemiz ve Kuşadası'nı en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir. En kısa zamanda başlayacak yeni yatırımlarla yılda 1 milyon kruvaziyer yolcusu hedeflenmektedir'' dedi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL