Deniz suyunu paraya çeviren otel!

KKTC'de 300 gün güneşi gören Net Holding sağlık oteli yapıyor. 440 yataklı otelde dünya jet-set'ini 15 yıl gençleştiren meşhur doktor Chauchard'la çalışacak.

Deniz suyunu paraya çeviren otel!
Deniz suyunu paraya çeviren otel!
GİRİŞ 18.12.2010 10:30 GÜNCELLEME 18.12.2010 10:30


Son yıllarda KKTC'deki yatırımlarıyla gündeme gelen ve son olarak Lefkoşa'nın ilk beş yıldızlı oteli olan Merit Lefkoşa'yı hizmete sokan Net Holding, KKTC'de 300 gün güneşi görünce, 70 milyon dolara sağlık oteline soyundu. Sağlık oteli projesi için düğmeye bastıklarını anlatan Merit Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, "Güneşin az olduğu ülkelerden sağlık turisti çekmeyi planlıyoruz" dedi.

GENÇLEŞTİREN DOKTOR


Reha Arar, 2 yıl sonra faaliyete geçmesi planlanan otelle ilgili olarak şu bilgileri verdi: "440 yataklı bu otel projemizin içinde casino yer almayacak. Burası az güneş gören ülkelerdeki turistlerin zihinsel dinlenme mekanı olacak. Burada çok özel bir ekip kurulacak. Bu ekip içerisinde uzman kişiler yer alacak. Örneğin dünya jet-set'ini 15 yaş gençleştiren klinikleriyle meşhur Dr. Claude Chauchard ile burada bir çalışma yapılması planlanıyor." Afrodit otelinin 2012'de açılacağını ve KKTC turizmine yeni bir soluk kazandıracağını belirten Arar, adadaki ilk kongre turizmini yapan şirket olarak, sağlık turizminin de öncüsü olacalarını vurguladı. Dünyada artık yılda bir kez işadamlarının zihinlerini, fikir yorgunluklarını gidermek, vücutlarını zindeleştirmek istediklerini anlatan Arar, yeni trendin bu yönde olduğunu ve bunun en iyi örneklerinin Fransa, Tunus ve İsrail'de olduğunu söyledi. Bu yüzden bu müşteriyi yakalamaları gerektiğine inandıklarını belirten işadamı, 300 gün güneş olan bir ülke, deniz suyunun sıcak olduğu ve metamorfoza en az uğradığı bir yerin bu yönde kullanılmasının sağlık turizmi için ideal olduğunu da vurguladı. Net Holding olarak dünyadaki trendleri yakından izlediklerini açıklayan Reha Arar, "Dünyada 'Thalasso therapy' olarak bilinen, deniz suyu ile tedavi teması, Afrodit otelinin konseptini oluşturacak" dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL