500 milyon euroluk Fransız usulü kanal!

Ant Yapı'nın 2 kilometrelik kanal açarak çevresine inşa ettiği Port Alaçatı projesi AntMare butik otelin de açılmasıyla tamamlandı.

500 milyon euroluk Fransız usulü kanal!
500 milyon euroluk Fransız usulü kanal!
GİRİŞ 19.06.2011 09:37 GÜNCELLEME 19.06.2011 09:37

Ant Yapı'nın Fransa'daki St. Tropez yakınlarındaki Port Grimaud projesini örnek alarak 2002'de başladığı, Türkiye'de içinden kanal geçen ilk proje Port Alaçatı projesinin (Kanallı Evler) son etabı butik otel de tamamlandı.

Alaçatı sahilinde 2 kilometrelik kanal açılarak yapılan projede ev sahipleri teknelerini evlerinin önüne park edebilecek. Fransa'daki Port Grimaud'un mimarı François Spoerry'nin oğlu Yves Spoerry'nin de ortak olduğu proje ev sahiplerinden sonra şimdi de turistleri bekliyor. Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, projenin 500 milyon euroya mal olduğunu söyleyerek "En zoru bu kanalı açmak oldu. En uzun süreç kanalda geçti. Evlerde yaşam 2005 yılında başladı. Port Alaçatı dünyanın bu türdeki en iyi projesi oldu" dedi.

Süitlerin geceliği 650 TL

 Mehmet Okay, projenin son aşaması olan AntMare otel ile projeyi dışarıya da açacaklarını söyleyerek "Hedefimiz Çeşme bölgesinde kısa olan turizm sezonunu uzatmak. Bunun için otel nisan ve kasım arasında da turizme hizmet etmesi düşünülerek, deniz suyu havuzları ile thalasso merkezi yaptık. Ayrıca otelin önünde yer alacak teknemizle kurumsal alanda yelken eğitimlerinin verilebileceği bir model de geliştireceğiz" dedi. Okay, bölgenin balıkçılıkla da ünlü olduğunu isteyen misafirlere amatör balıkçılık eğitimleri de verileceğini ifade etti. Otelde haziranda oda fiyatları 450- 650 TL arası, temmuzda ise 580-750 TL arasında olacak.
 
'Kanalİstanbul heyecan verici'


 Okay, Başbakan'ın açıkladığı çılgın proje Kanalİstanbul'un kendilerini de heyecanlandırdığını söyleyerek "Kanal projeleri imkânsız projeler değil. Port Alaçatı ile bir deneyimimiz oldu. Burada ekolojik dengenin bozulacağını söylediler. Biz ekolojik dengeyi de koruyarak yeni alanlar yarattık. Bu kanalda bile balıkçılık yapılabilir" diye konuştu.
 
'Sırada 18 delikli golf sahası var'


 Okay, Port Alaçatı'nın Türkiye'de içinden kanal geçen ilk proje olduğunu hatırlatarak "Türkiye'de uygulanan ilk örnek. Proje Alaçatı bölgesinin lüks konutta farklı bir yere sahip olmasında önemli bir adım oldu. İleride sahip olduğumuz arazi üzerinde 18 delikli bir golf sahasının da yapılmasıyla daha değerli hale gelecek. Golf sahasının da birkaç yıl içinde tamamlanmasını planlıyoruz" diye konuştu. Toplam 2 milyon metrekare üzerinde yer alan Port Alaçatı projesinin en son aşaması olan 35 odalı AntMare butik oteli de açarak projeyi tamamladıklarını söyleyen Okay, sadece otel yatırımının 10 milyon dolara mal olduğunu kaydetti.