Başkan ve patronlar izledi! 3.1 milyarlık gol

Uzun süredir beklenen Riva arazisi ihalesini, Galatasaray’a 942.4 milyon lira pay teklif eden Fema İnşaat-KLV İnşaat ortaklığı kazandı.

Başkan ve patronlar izledi! 3.1 milyarlık gol
Başkan ve patronlar izledi! 3.1 milyarlık gol
GİRİŞ 16.06.2017 09:51 GÜNCELLEME 16.06.2017 09:59

Galatasaray Spor Kulübü’nün İstanbul Riva’daki arsası için gerçekleştirilen ihale sonuçlandı. İhaleyi Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ İş Ortaklığı kazandı. Emlak Konut GYO’nun genel müdürlük binasında gerçekleştirilen ihalenin ikinci oturumunda sözlü mali teklifler alındıktan sonra yazılı tekliflere geçildi. Ortaklık, toplam 3.1 milyar lira gelir taahhüdü üzerinden Emlak Konut ve Galatasaray’a toplam yüzde 38 pay teklif etti.

Sözlü tekliflerde bir şirketin ihaleden çekilmesi ile 6 şirketin yazılı teklif verdiği zarfların açılması sonucu ihaleyi Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ İş Ortaklığı kazandı. Zarfların açılması sonucu ihaleye gelen teklifler arasından en yüksek şirket payı gelir oranı teklifi Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ İş Ortaklığı’ndan geldi.

Şirketin verdiği teklif arsa satışı karşılığı satış toplam geliri taahhüdü 3 milyar 100 milyon lira, şirket payı gelir oranı yüzde 38, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1 milyar 178 milyon lira olarak açıklandı.

YÜKSEK TEKLİF YÜZDE 25 PAYA TAKILDI

Şirket payının yüzde 20’si Emlak Konut’un, yüzde 80’i ise Galatasaray’ın olacak. Sarı-Kırmızılı kulübün payına 942.4 milyon TL düşecek. Satış toplam gelirinde verilen teklif 3 milyar 808 milyon liraya kadar yükselse de bu teklifteki yüzde 25’lik şirket payı gelir oranı, Fema İnşaat & KLV İnşaat ortaklığının yüzde 38’lik oranının altında kaldığı için ihale bu ortaklıkta kaldı. 

Arsa için yapılan ilk oturumda en yüksek teklif 1 milyar lirayla Dap Yapı şirketi Eltes İnşaat’tan gelmişti.

FLORYA'DAN EN AZ 119 MİLYON GELECEK

Riva arazisi için yapılan teklifte Galatasaray’a 942 milyon lira kalacak ancak eğer elde edilecek toplam hasılat 3.1 milyar lirayı aşarsa artabilecek. Bu rakamı aşan kısmın yüzde 38’i yine kulüp ve Emlak Konut’un olacak. Galatasaray’ın Florya’dan elde edeceği gelir ise muhammen bedele göre minimum 119 milyon lira civarında olacak. Tabii bu tutarın artması da neredeyse kesin. Böylece şimdilik kulübün Riva ve Florya’dan 1 milyar 61 milyon gelir elde etmesi kesinleşti. 
Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Riva hasılatının artması ve Florya ihalesinin de yapılması halinde kulübün gelirinin daha da artabileceğini söyledi.

TEMİNAT DÜŞÜLECEK

Kulüp, anlaşmaya göre, 508 milyon liralık alacaklarını teminat verip banka borçlarını kısmen kapattı. Bu teminat alınacak paydan düşülecek.

PARA GİRİŞİ 2018'İN İLK YARISINDA

Riva’ya ekolojik şehir kurulmasının hedeflendiğini anlatan Kurum, yaklaşık 2 bin bağımsız konut yapılması planlanan projenin sözleşmesinin 2 ay içinde yapılacağını satışların ise 2018’in ilk çeyreğinde başlayabileceğini kaydetti. Kulübün kasasına böylece 2018’in ilk yarısından itibaren para girişi sağlanmış olacak.

FEMA'NIN SAHİBİ ELHAKAN'IN SON İŞİ İSKİ MERKEZ BİNASI

Ankara merkezli Fema İnşaat’ın CEO’su Ferit Mahir Elhakan’ın Londra’da mimarlık ofisi bulunuyor. Şirket şimdiye kadar daha çok altyapı, hastane ve genel müdürlük inşaatlarına imza attı. Şirketin halen devam eden projeleri arasında İSKİ Genel Müdürlük binası da bulunuyor.

Fema’dan yapılan açıklamada, “İhaleyi almaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden Galatasaray Spor Kulübü ve Emlak Konut GYO AŞ ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacağız” denildi.

KLV 29 yıllık şirket İhaleyi kazanan ortaklardan, KLV İnşaat 1988’de kuruldu. Şirketin kamu kurumları ve belediyelerle yürüttüğü altyapı projeleri mevcut.

KAYNAK: HABERTÜRK