Ankara Alışveriş Festivali ertelendi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu, Soma'da önceki gün yaşanan maden faciası nedeniyle 6 Haziran'da başlayacağı duyurulan Ankara Alışveriş Festivali'ni erteleme kararı aldı.

Ankara Alışveriş Festivali ertelendi
Ankara Alışveriş Festivali ertelendi
GİRİŞ 15.05.2014 13:03 GÜNCELLEME 15.05.2014 13:03

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Soma'da yaşanan talihsiz kaza sonrasında üç günlük ulusal yas ilan edildiği hatırlatılarak, "ATO tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Ankara Alışveriş Festivali, sonradan belirlenecek bir tarihe ertelenmiştir" denildi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise Yönetim Kurulu olarak oy birliği ile erteleme kararı aldıklarını açıklayarak, "13 Mayıs'ta Soma'dan acı haberi aldık. 6 Haziran'da başlatacağımız festival için hazırlık çalışmalarını sürdürüyorduk. Ancak Soma kazası nedeniyle ülke olarak derin bir acı yaşarken festival yapmayı içimize sindiremedik. Bu yüzden erteleme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin çok sayıda evladını kaybettiğini, yüzlerce ailenin ocağına ateş düştüğünü kaydeden Bezci, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Festival öncesinde hazırlık çalışmaları için, içinde etkinliklerin de yer aldığı çok yoğun bir çalışma dönemi yaşanması gerekiyor. Soma'daki kazanın tarifsiz acısı yüreklerimizi dağlıyorken bu çalışmayı yapamadık. Esnafımız ve tüccarımız başta olmak üzere tüm Ankaralıların bizlere anlayış göstereceğine inanıyoruz."

KAYNAK: AA