İş dünyası ile AVM'ler arasında işbirliği

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği sürdürülebilirlik için iş birliği yapacak.

İş dünyası ile AVM'ler arasında işbirliği
İş dünyası ile AVM'ler arasında işbirliği
GİRİŞ 03.03.2016 15:30 GÜNCELLEME 03.03.2016 15:46

İki kurum arasındaki işbirliği protokolü, AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü ile SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ercan Çelik'in katılımıyla 8. AVM Yatırımları Konferansı'nda imzalandı.

Söz konusu protokol kapsamında AYD ve SKD, AVM'lerde sürdürülebilir kalkınma yaklaşımı ile ilgili farkındalık yaratılması, bu yaklaşımın benimsenerek yönetim kriteri haline getirilmesi ve uygulamaya alınması konularında ortak çalışmalar yapacak.

AYD üyesi kurumlar da, SKD tarafından enerjiyi daha verimli kullanmaya teşvik etmek amacıyla 2013'te imzaya açılan Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'ni imzalamaları konusunda teşvik edilecek.

Bu bildirgeyle, kurumların enerji kullanımları konusunda durumlarını tespit etmeleri, enerji ve/veya karbondioksit azaltım hedeflerini belirlemeleri, ardından enerji kullanım performansının iyileştirilmesine yönelik şirket politikası ile uygulama stratejisi belirlemeleri hedefleniyor.

Ayrıca konu ile ilgili Ar-Ge ve eğitim faaliyetleri sürdürülecek.