Konutta faize ek yüzde 20 indirim geliyor

Gayrimenkul sektörü, ekonominin çarklarının hızlandırılması ve sektöre ivme kazandırmak için getirilen teşviklere destek verdi. Sektörün 3 büyük çatı kuruluşu GYODER, İNDER ve KONUTDER yüzde 0.98’lik faize ek olarak satışta olan projelerinde yüzde 20 indirim kampanyası yapmaya hazırlanıyor

Konutta faize ek yüzde 20 indirim geliyor
Konutta faize ek yüzde 20 indirim geliyor
GİRİŞ 13.05.2018 13:14 GÜNCELLEME 13.05.2018 13:15
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Hükümetin geçen hafta, tapu harcı ve KDV indirimleri başta olmak üzere birbiri ardına açıkladığı konut teşviklerine emlak sektöründen de destek geldi. Ziraat Bankası öncülüğünde konut kredisi faizlerinin aylık yüzde 0.98’e çekilmesinin ardından, gayrimenkul sektörü de peşin alımlarda yüzde 20 indirim için düğmeye bastı. 

Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre, konuyla ilgili olarak bir araya gelen sektörün 3 büyük çatı kuruluşunun, ‘Yüzde 0.98 faize ilave yüzde 20 indirim’ kampanyası yapacağı öğrenildi. 

ÜÇ DERNEK BİR ARAYA GELDİ

Üyelerine söz konusu kampanyaya katılma çağrısı yapan derneklerin, konut sektöründe satışları canlandıracak indirim kampanyasının resmi duyurusunu 15 Mayıs Salı günü gerçekleştirmesi bekleniyor. 

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER) destek vereceği kampanyaya ilk etapta en az 40 konut firmasının katılması bekleniyor. Böylece konut almak isteyenler için aylık 1.23’ten 0.98’e inen faiz desteğinin ardından inşaat firmaları da faiz indirimine ek olarak yüzde 20’lik fiyat avantajı sunacak.

HEDEF: ERTELENEN TALEPLER

Müteahhitler bu kampanyayla beklemeye geçen konut taleplerini satışa döndürmeyi amaçlıyor. İnşaat sektörünü canlandırmak için elini taşın altına koyan sektör, gerek hükümetin teşvikleri gerekse bankaların faiz indirimlerinin ardından başlatacakları bu kampanyayla birlikte 2018’de konut satışlarında yine bir rekor bekliyor. Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 1 milyon 450 bin konut satışı yapıldı.

 

Konut satışlarını canlandırması bekleniyor 

İnşaat sektörü, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra ekonomide çarkların dönmesini ve konut satışlarını hızlandırmak için Emlak Konut GYO öncülüğünde güç birliği kampanyası düzenlemişti. Emlak Konut GYO, 15 Temmuz darbe girişimin ardından başlattığı 120 ay TÜFE’li kampanya da satışları yükselterek sektöre ivme katmıştı. 

Emlak Konut’un başı çektiği ve geçtiğimiz yıl şubat ayında başlatılan 240 ay vadeli kampanyasından sonra 14 Eylül31 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve kredi taksitlerinin 2019’a ertelendiği 3’üncü kampanya ile 2017 yılında 1 milyon 450 bin konut satılarak rekor kırılmıştı. 

Türkiye genelinde konut satışları 2018 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14 oranında azalarak 110 bin 905 oldu. Bu son kampanyayla birlikte daralan konut satışlarının yeniden canlanması bekleniyor.

YORUMLAR 41
  • kader 5 yıl önce Şikayet Et
    inş dernekler biterde adam gibi uygun fiyata evler alır, yaşarız bunların cebıne girmez paralarımız
    Cevapla
  • kemal pir 5 yıl önce Şikayet Et
    gereken zaten soylenmiş anlatmaya gerek yok
    Cevapla
  • Alii 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominin ne hale geldiğini bu haber net bir şekilde ortaya koyuyor
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede her 4 kişiye 1 Ev düşüyor?...İnsanlar nerdeyse 3,ncü evini alacak? chp ağzı ile iftira atma ,yalan savurma?. Yukarda Allah var! sonra bu günlerini çok ararsın!
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi çok iyi ...Konut fazlalığı var Firmaların satışı bu yüzden durdu. alan ikinci evini alacak? Konut haberlerini iyi oku?
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç üzülme bir daha Türkiye ekonomisi asla AK Parti öncesi yıkımları yaşamayacak. Millet bir daha asla aç - açık kalmayacak inşaAllah. Yönetende İman varsa çözüm hep vardır.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar faiz indirimi yapsa ne farkeder ki Mütahhit firmalar zamını çoktan koydu !!!! Değişen hiçbirşey yok!!!
    Cevapla
  • köylü 5 yıl önce Şikayet Et
    Mapushane gibi evleriniz sizin olsun. Başıma taş düşmedi oralardan ev alıyım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle