TOKİ sosyal konut kura tarihleri belli oldu

TOKİ, 100 bin sosyal konut için kuraları yeniden başlatıyor. Koronavirüs riski nedeniyle 23 Mart'ta ara verilen kuralara 28 Nisan'da başlanacak.

TOKİ sosyal konut kura tarihleri belli oldu
TOKİ sosyal konut kura tarihleri belli oldu
GİRİŞ 24.04.2020 12:45 GÜNCELLEME 24.04.2020 12:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yüz binlerce vatandaşın beklediği sosyal konut kuralar için takvim belli oldu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKI) tarafından yürütülen 100 Bin Sosyal Konut Projesi'nde kura çekimlerine 23 Mart'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilmişti.

Şubat ve mart aylarında toplam 11 ilde 21 projenin kurasını yaparak 24 bin 551 konutun hak sahiplerini belirlendi. Kuralar tedbirler kapsamında 12 Mart'tan itibaren vatandaşların katılımına kapalı olarak noter huzurunda gerçekleştirildi ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. 23 Mart'tan itibaren, hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek riskleri engellemek amacıyla kuralar ertelendi.

 

 

28 NİSAN'DA BAŞLIYOR

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre kuralar 28 Nisan'da yeniden başlıyor.

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, 100 bin sosyal konutun bir bölümü için korona öncesi kura işlemleri tamamlandığı için bu tarihten sonra yaklaşık 75 bin konutun sahibi belli olacak.

28 Nisan 2020 tarihinde başlayacak kuralar TOKİ'nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak. 28 Nisan 2020 Salı günü, Manisa Köprübaşı 75 konut, Manisa Akhisar 125 konut, Manisa Salihli 150 konut ve Denizli 118 konut projeleri için kura yapılacak. Başvuruda bulunan vatandaşlar, tüm illerdeki kura takvimine www.toki.gov.tr adresinden ulaşabilecek... 

YORUMLAR 4
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Paralar gitti
    Cevapla
  • gayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    50 bin sosyal konut projeleriyle ilgili lütfen yetkililerden bilgi bekliyoruz...en azından ne olacak bilgimiz olsun...
    Cevapla
  • Sami Aydemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tokinin vermiş olduğu evlerde kuraya katılan insanlar paravan olabiliyor devlet bu konuda tek tek mal varlığı incelemesi yapmalı. Başkaları adına kuraya katılanlar var. Haktır Adalettir, bunlar banka para transferleri vb. mal varlığı artık nasıl mümkün ise tespit edilmeli. Aksi halde yoksul daha yoksul zengin daha zengin oluyor. Buradan belirtmek isterim.
    Cevapla
  • Gariban vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    2019mart ayinda başvuruları alınan 50bin sosyal konut projesi kurralari cekileli 1sene oldu ama Hiçbir bilgi verilmedi Toki yetkililerini aradigimizda nezaman sözleşme imzalayacagiz diye sordugumuzda henüz Ihaleye cikilmadi ihaleye cikildikdan sonra sözleşme tarihleri belli olur diyorlar ihaleye nezaman çıkılacak dediğimizde bilgimiz yok ileri bir tarihde diyorlar tam 1sene geçti Kurra yapilali ama ortada ne ihaleye çıkılmış nede sözleşme yapılmış 24ayda teslim edileceği söylenen konutlar için 12 ay geçmiş ihaleye cikilmamis olmasi bizi mağdur ediyor
    Cevapla