Dünya durdu Türkiye son sürat devam ediyor! Çanakkale köprüsünde son ayak tamam

Temeli 18 Mart 2017’de atılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün rekor kıran 318 metrelik ayakları tamamlandı. Dev ayaklarda son blok yarın kuleye yerleştirilecek. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans ile katılacak. Dünyanın en uzun kule yüksekliğine sahip köprüsü, Trakya’yı Ege Bölgesi’ne bağlayacak.

GİRİŞ 15.05.2020 13:31 GÜNCELLEME 15.05.2020 14:42
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Temeli 18 Mart 2017’de atılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 318 metreden oluşan ayakları tamamlandı. Tam olarak bittiğinde köprü 2 bin 023 metre ile dünyanın en geniş orta açıklığı unvanına sahip olacak. Ayaklardaki son kule yarın törenle yerleştirilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 318 metre yüksekliğindeki çelik kule son blok yerleştirme törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansı ile katılacağını söyledi.

 

 

LAPSEKİ-GELİBOLU 6 DAKİKA

 

 

Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesi ile, Çanakkale Boğazı’ndaki Lapseki-Gelibolu arasındaki ulaşım süresi, 1,5 saatten 6 dakikaya ineceğini söyledi. Karaismailoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çanakkale Köprüsü, 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitlerimizin anısını yaşatacak. Bu eser, aynı zamanda, ülkemizin sanayi ve nüfus bakımından en önemli Kuzey Marmara şeridi ile birlikte, tarım ve turizm bölgesi olan Trakya’yı, Ege Bölgesi’ne bağlayacak ana arter ve prestij projesi olacak.”

SİMGELERLE DOLU HİKAYE

Köprü ayakları arasındaki 2 bin 023 metrelik mesafe, Cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıl dönümü olan 2023’ü, dünyanın en uzun kule yüksekliğine sahip olacak olan Köprü’nün çelik kule yüksekliği olan 318 metre ise; 3’ncü ayın 18’ini; 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’ni simgeliyor. Hizmete giriş tarihi 18 Mart 2022. Köprünün de içinde yer aldığı 101 kilometre uzunluğundaki Malkara-Çanakkale Otoyolu Projesi’nin hizmete girmesi ile mevcut bölünmüş devlet yoluna kıyasla yaklaşık 40 kilometrelik kısalma sağlanacak.


“Adım Adım Büyük Proje Tamamlanıyor”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Çanakkale’mizin tarımına, turizmine değer katacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü adım adım tamamlanıyor. 16 Mayıs saat 15.00’te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katılacağı törende son kule bloğunu yerleştireceğiz” dedi. 

2017 yılında çalışmalarına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 318 metre uzunluğundaki, 18 Mart’ı simgeleyen kule bloğu tamamlanıyor. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile bağlanacağı tören ile köprünün kuleleri tamamlanacak. 

Çalışmalar ve tören hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Kovid-19 sürecine rağmen tüm tedbirler alınarak köprümüzün çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 1915 Çanakkale Köprümüz; renkleri, figürleri ve diğer tüm özellikleriyle "Simgelerin Köprüsü" olacak. Ülkemizin vizyon projeleri arasında yer alan köprümüzün tamamlanmasıyla şehrimiz başta ulaşım, lojistik taşımacılık olmak üzere tarımda ve turizm de önemli bir avantaj yakalayacak. Adeta bir çok alanda bir aks görevi görecek. Sürecin başından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, tüm bakanlarımız köprüye büyük ilgi gösterdi. Çalışmaları yakından takip ettiler. 16 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek Cumhurbaşkanımızın video konferans yoluyla katılacağı törende son kule bloğunu yerleştireceğiz. Bölgemizde ve dünyada büyük heyecan uyandıran bu projenin planlanan program doğrultusunda inşallah tüm hemşehrilerimizin katılımıyla açılışını gerçekleştireceğiz” şeklinde ifade etti.

YORUMLAR 25
  • erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ALLAH Devlete Millete zeval vermesin O köprünün ayakları chp nin pek hoşuna gidmeyecek yamuk olmuş der
    Cevapla
  • Selami Uçar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptılar diye sorulduğunda yol yaptılar deyince küçumsuyorlardı. Bu yatırımların zaten 50 yıl önce yapılması gerekliydi. Bunlar şu konuyu algılayamıyor. Yol yoksa yatırım da yok.Adam malını sorunsuz ucuz girdilerle nasıl satabilir. Termin de en büyük etken. Bir insanda vizyon olacak.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk'ün yolunu devam etmek hedeflerine ulaşmağin sonu cennet türkiye.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İrade .Allah ,Reis'e sağlıklı uzun ömür versin.
    Cevapla
  • vaybe 3 yıl önce Şikayet Et
    vaybe dünya durdu yani dondu galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle