Konut kredisi kampanyası sektör için ‘eşsiz fırsat’

Demand Grup Yönetim Kurulı Başkanı Atalay Demirbaş, Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımları için sunduğu finansman imkanının sektör için can suyu olacağını söyledi.

Konut kredisi kampanyası sektör için ‘eşsiz fırsat’
Konut kredisi kampanyası sektör için ‘eşsiz fırsat’
GİRİŞ 07.06.2020 13:33 GÜNCELLEME 07.06.2020 13:33

Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında, düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunulacağını açıkladı.

EV SAHİBİ OLMAK İÇİN TARİHİ FIRSAT

Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyası gayrimenkul sektörüne büyük bir hareket getirdi. Buna göre, 15 yıla kadar vadelerde, birinci el/sıfır konutlar için aylık yüzde 0,64, ikinci el konutlar için aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

SEKTÖRE CAN SUYU OLACAK

Demand Grup Yönetim Kurulı Başkanı Atalay Demirbaş “Bu faiz oranlarını 15 yıl önce görmüştük. 15 yıl sonra tekrar bu fiyatları görmemiz bizleri mutlu etti. Devletimiz piyasayı canlandırma adına önemli bir karar aldı. Bu hamle gayrimenkul sektörüne ciddi bir can suyu olacak. 

En başta inşaat firmaları olmak üzere, mobilyacısından emlakçısına, perdecisinden züccaciyecisine, nakliyecisinden beyaz eşya sektörüne kadar birçok sektör bu sayede canlanacak.” dedi.

TOPARLANMA DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Yeni açıklanan konut kredi oranları sayesinde sektördeki üretici ve yatırımcılara çok önemli fırsat sunulduğunu ifade eden Demirbaş “Orta gelirli yatırımcıları hedef alan ve ciddi avantajlar sunan paket, satışlarda hareketlilik oluşturacak. Gayrimenkul sektöründe yine benzeri görülmemiş imkanlarla karşı karşıyayız. Bu sayede Haziran itibarıyla konut satışlarında toparlanma dönemi başlayacak. Bu paket ile sektörümüzde orta gelirli bir kitleyi hedef  alan projelerin geliştirilmesi yönünde önemli bir açılım başlatacak” dedi.

YEŞİL ALANI GENİŞ KONUTLAR AĞIRLIKLI OLACAK

Atalay Demirbaş “Salgının ardından yeni konut yatırımlarında; geniş ve yoğun yeşil alanlı yapıların ağırlığını hissedeceğiz. Daha çok üst gelir grubunu hedef alan bu tür yatırımlar, yeni dönemde genele hitap eden bir nitelik kazanacak.

HERKES KAZANÇLI ÇIKACAK

100 bin TL kredi çeken bir kişi, bunun geri ödemesini,  15 yılda yaklaşık 170 bin TL olarak yapacak. Yatırım yapmak isteyen ancak ödeme  konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünen bir kitle de harekete geçecek. Bugüne kadar her koşulda, ödeme kolaylığı sağlayan, düşük faizli destekler satışlarda önemli hareketlilik sağladı. Sektörümüzde zor günlerin ilacı oldu. Konut geliştiriciler açısından da yeni yatırımların habercisi oldu. Paketle birlikte oluşacak bu yatırım ikliminde hem yatırımcılar hem de konut geliştiriciler kazançlı çıkacak. Bu sürecin karşılığını önümüzdeki ay satışlarda hissedilir biçimde göreceğiz” dedi.

YENİ BİR YATIRIM ATAĞI BAŞLADI

15 yıla varan vade ile ödeme fırsatıyla konut geliştiriciler açısından yeni bir yatırım atağı başlatacağını ifade eden Demirbaş “Dolayısıyla paket sadece bu sürecin en az hasarla atlatılmasına değil yeni yatırımların beklentiyle örtüşen bir şekilde yeniden tanımlanmasına vesile olacak. Önümüzdeki dönemde normalleşmeye dönük adımlar hız kazandıkça, paketin kazanımları da artacak.” dedi.

PANDEMİ İLE SEKTÖR YENİDEN ŞEKİLLENDİ

Atalay Demirbaş son olarak şunları söyledi: “Gayrimenkul sektörünün temsilcileri ev gezmelerinde daha hassas oldukları bir sürece girdi. Buna örnek verecek olursak, herhangi bir daireyi göstermek isteyen bir satıcı kendisi ile beraber maksimum 3 kişi ile sosyal mesafeye dikkat ederek gezdirmek zorunda. Ayrıca, yeni konut projelerinde örnek daire görmek isteyenlerin sıraya girdiği konusunda duyumlar alıyoruz.”