İndirim emlakçıları da zora soktu

Türkiye genelinde son dönemde düşüş gösteren konut kredileri, Amasya’da bazı fırsatçı mal sahiplerini harekete geçirdi.

İndirim emlakçıları da zora soktu
İndirim emlakçıları da zora soktu
GİRİŞ 14.06.2020 15:03 GÜNCELLEME 14.06.2020 15:03
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dönemde düşen konut kredi oranları ile Türkiye geneli emlak sektöründe bir hareketlilik yaşandı. Fakat konut fiyatlarında fahiş derecede bir yükselme yaşanması, emlakçıları isyan ettirdi. Mal sahiplerinin konut kredisi düşmeden önce bir fiyatta değer koyduğu daireyi, konut kredisi düştükten sonra fahiş fiyatlara çıkarması, hem Amasya emlak piyasasını olumsuz etkiledi, hem de emlakçıları alıcılara karşı zan altında bıraktı.
Emlakçı Çağdaş Mısırlı yaptığı açıklamada, "Konut kredisinin 0,64’e düşmesi, konut piyasasını bayağı hareketlendirdi. Fakat bu durumdan kaynaklanan Türkiye çapında çok büyük sorunlar var. Konut kredisi düşmeden 1 hafta önce mal sahibinin bize getirdiği daireye ekspertizini yaparak 220 bin lira değer biçmişiz. Konut kredisinin düşmesinden sonra ise bu fiyatı mal sahibi 245 bin liraya çıkartıyor. Biz bu dairenin satışı ile ilgili önceki fiyattan görüştüğümüz alıcılara bugün fiyatın bu kadar arttığını açıklayamıyoruz. Dolayısıyla alıcı müşteri bizi fırsatçılık yapmakla suçluyor. Aslında fırsatçılık yapan biz değil mal sahipleridir. Amasya emlak piyasasında bu sebep yüzünden çok büyük fiyat artışı yaşanmıştır. Biz emlakçılar yaşanan bu durumdan şikayetçiyiz. Zor durumda bırakıldık. Devlet büyüklerimizden, yetkililerden sabit fiyat konusunda yardım talep ediyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ev fiyatlari artinca kiralar da artacak. Olan yine garibana olacak
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ev fiyatlari artinca kiralar da artacak. Olan yine garibana olacak
    Cevapla
  • enişte 3 yıl önce Şikayet Et
    iyyide birde şu var mart başı evi 250 bine satıp 450 bine Türkiyenin tanınmış firmasından yeni ev alacakken şimdi şimdi o evi 480 e satan firma varken garibanda 280 istemekte haksız mı? Demem o ki piyasa yapıcılar ne yapıyorsa vatandaşta yapar.
    Cevapla
  • ali.k 3 yıl önce Şikayet Et
    ben vazgectim almaktan sizde vazgecin bak ne oluyor, amma nerdeeeee.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    İnternette ilan güncelleme tarihleri belli, misal 6 aydır ilanı duran mecidiyeköyde bir giriş daire fiyatını 207 binden den 250 e çıkarmışlar. faiz indiriminden sonra ortalama 20.000 - 25.000 zam yapıldı ülke genelinde. faiz indirimi öldü 2,3 bekleyecek mal sahipleri ve satılmadığını görecekler ve 2. dalga geldiğinde biz onları göreceğim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle