Bakan Karaismailoğlu açıkladı: YHT'de hedef 5 bin 500 kilometre

Bakan Karaismailoğlu, yüksek hızlı tren hattın toplam uzunluğunu 5 bin 500 kilometreye çıkarma hedefinde olduklarını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: YHT'de hedef 5 bin 500 kilometre
Bakan Karaismailoğlu açıkladı: YHT'de hedef 5 bin 500 kilometre
GİRİŞ 10.07.2020 12:35 GÜNCELLEME 10.07.2020 12:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yarın açılışı yapılacak olan Botan Çayı üzerindeki Beğendik Köprüsü'ne değinen Karaismailoğlu, "Bu proje hayata geçtiğinde bölge ve turizm çok gelişecek. Buraların turizme kazandırılması çok önemli" dedi.

Bakan, "Terör örgütü bu yatırımların yapılmasını hiç istemedi. Güvenlik güçlerimiz izin vermedi. Yarın bir tanesini açıyoruz, önümüzdeki günlerde de büyük projeler var" diye konuştu.

Demiryolu projelerine ilişkin bilgi veren Karaismailoğlu, şunları söyledi:

Çok önemli projelerimiz var. Samsun-Sivas arasındaki hattı yeniledik. Karadeniz'i Anadolu'ya açtık. Çin'den ülkemize lojistik seferler düzenleniyor. Eski hatların yenilenmesi çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl içerisinde Ankara-Sivas hattını faaliyete geçireceğiz. Ankara-İzmir hattını da 2023'te bitirmeyi planlıyoruz.

Amacımız en kısa zamanda, önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde YHT hattımızı 5 bin 500 kilometreye çıkarmak. Salgın döneminde bile yatırımlardan hız kesmiyoruz. Önümüzdeki günler demiryolu için büyük bir atılım yılı olacak. Lojistik için demiryolu çok önemli. Önümüzdeki günlerde güzel haberler alacağız."

YORUMLAR 3
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Ankara 500 km - YHT 250 km/saat hız yapıyor - yani 2 saatte gitmesi lazım - ama 5 saatte gidiyor çünkü dilenci vapuru gibi her köyde duruyor YHT - TCDD zihniyetiyle olmuyor THY kafası lazım
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 3 yıl önce Şikayet Et
    ANTALYA hep unutuluyor nedense
    Cevapla
  • galapagoslu 3 yıl önce Şikayet Et
    ya Trabzon+Rize+Giresun+Ordu+Samsun
    Cevapla