Ankara-Niğde Otoyolu'nun ücret tarifesi belli oldu

Türkiye'nin en akıllı otoyolu olan Ankara-Niğde Otoyolu'nun ücret tarifesi belli oldu.

GİRİŞ 05.09.2020 16:38 GÜNCELLEME 05.09.2020 16:49
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Ankara-Niğde Otoyolu'nın 1. ve 3. kesimlerinin açılışının gerçekleştirilmesi sonrasında otoyolun geçiş ücretleri de belli oldu.

Toplam uzunluğu 330 kilometre olan yolun 1. kesimini kullanan bir binek araç Ankara Haymana Alın Gişesi’nden girerek Ankara ŞerefliKoçhisar Acıkuyu Gişesinden çıktığında 48 TL ödeyecek.

Otoyolun 3. kesimi kullanıldığında ise Aksaray Alayhan gişesinden giren bir binek araç Niğde Alın gişesinden çıkacak ve ödeyeceği rakam 25,50 TL olacak.

 

 

Otoyolun 2. kesimi ise henüz açılmadı. Eğer onaylanırsa Ankara Alın gişesi giriş Niğde Alın gişesi cıkış yapan 1. sınıf binek araç için 115 ,50 TL ödenecek.

 

 

TÜRKİYE'NİN EN AKILLI OTOYOLU

Ankara-Niğde Otoyolu, Türkiye’nin en akıllı yolu olma özelliğini taşıyor. Yerli ve milli imkanlarla üretilen Olay Algılama Sistemi’nin otoyol üzerinde bulunan kameralara entegre edilmesiyle, otoyolda oluşan tehlikeli kaza, ve trafik gibi durumlara göre gerek operatörler gerek sürücülere uyarılar yapılacak.

YORUMLAR 75
  • Mehmet türker 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok pahalı. Kesinlikle eski yola devam
    Cevapla
  • Yeşim Daggecen 3 yıl önce Şikayet Et
    Acıkıyorum ankara 48 TL nedir ya
    Cevapla
  • Mustafa Günbatı 3 yıl önce Şikayet Et
    Niğde den çıkan bir araç Ankara’ya girerken neden bu kadar fazla ödesinki makul bir fiyat olabilir daha çok geçen araç olur aynı kazanç yine olur
    Cevapla
  • Hayati 3 yıl önce Şikayet Et
    Makul bi geçiş ücreti olursa harika olur yoksa biraz pahalı geçiş ücreti düzenlenirse iyi olur
    Cevapla
  • Bülent Ergül 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakıt tasarrufu sağlar 100 TL yakıt tüketimi yaptığım yolda 115 TL otoban parası çok ekonomik oldugu için eski yoldan devam yanii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle