Bir İstanbul hikayesi! Ekrem İmamoğlu'nun vaatleri 2150'ye kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Yılı Performans ve Yatırım Programları ile Mali Yılı Bütçesi'nin görüşüldüğü İBB Meclisi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, raylı sistemlere ayrılan bütçenin 2021 yılında düşürüldüğüne dikkat çekerek, "İBB Başkanının metro vaatleri 2150’ye kaldı" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 21.11.2020 12:30 GÜNCELLEME 21.11.2020 12:39
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

İBB Meclisinin kasım ayı toplantılarının 5. birleşimi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mecliste İBB'nin 2021 yılı performans ve yatırım programları ile mali yılı bütçesi görüşülürken AK Parti adına Grup Başkanvekili Göksu, yönetimin 500 günlük faaliyetlerini değerlendirdi.

 

İSTANBUL’UN PROBLEMLERİNE KÖR KALDILAR

İBB yönetiminin İstanbul'un problemlerine karşı kayıtsız kaldığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, "Beceriksizliklerini örtmek için ortaya attıkları 'engelleniyoruz' bahanesinin de sürdürülebilir olmadığını görünce, bu sefer 'Çalışıyoruz, İstanbul için yatırım yapıyoruz' hikâyesi oluşturmak istediler. Ama anlatacak bir hikâyeleri yoktu. O yüzden siyasi intihalciliğe başladılar. Yani bizim yaptığımız projeleri sanki yeni yapılmış ve kendi vaatlerinizin tutulması gibi gösterdiler. Kurbağalıdere, Üsküdar Meydanı, Kent Ormanları, Mecidiyeköy Metrosu, Maalesef dün de Tuzla Hacet Deresi gibi. İstanbul’un problemlerine kör kaldılar. İstanbul’u yönetim kuraklığına mahkum ettiler. Bu kenti yönetmek yerine iletişim illüzyonları ile algıyı yönetmeye çalıştılar" dedi.  

"İMAMOĞLU'NUN METRO VAATLERİ 2150'YE KALDI"

Konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim öncesi verdiği metro vaatlerini hatırlatan M. Tevfik Göksu, 2018 yılında raylı sistemlere ayrılan bütçenin 2021 yılında düşürülmesine dikkat çekerek, "İBB Başkanı ve ekibi göreve geldiği günden bu yana defalarca metro şantiyelerinde fotoğraf verdi. Tamamı AK Parti döneminde planlanmış, projelendirilmiş, ihalesi yapılmış ve inşaatı devam eden metro yatırımları üzerinden reklam yaptı. Birçoğunu da algı operasyonuyla kendi döneminde yapılmış gibi göstermeye çalıştı. 2018 senesinde İBB bütçesinin  % 17,5’u yani 3.400.000.000 TL’si raylı sistemler yatırımına ayrılmışken, 2021 senesinde bu oran % 9’a düşmüştür. Yani 2.687.242.000 TL’ye düşürülmüştür. Performans hedeflerinde 2021 senesinde tamamlanacak metro hatları uzunluğu da 2.9 km’dir. Yılda 2.9 km metro inşaatı yaparak, seçimden önce vermiş olduğu vaadin gerçekleşmesi 2150 senesini bulacaktır. İBB Başkanının metro vaatleri 2150’ye kaldı" ifadelerini kullandı. 

 

 

YORUMLAR 105
  • Oh olsun 3 yıl önce Şikayet Et
    Seçim tekrarı yapıldı diye hükümete kızan İstanbullu ya layık bir başkan
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım göreceğiz — Hele Adamı Bir Rahat Bırakın yahuuu
    Cevapla
  • Espiri 3 yıl önce Şikayet Et
    Hele Rahat Bırakın adamı yahuu - çakma imamın oğlu da uymayı ve Istanbul halkını ayakta uyutmayı devam etsin!
    Cevapla
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara oy verenlere acımayın herkes hakettiğini bulur
    Cevapla
  • Ramazan37 3 yıl önce Şikayet Et
    Patates ve soğan başkanı. O dönemde patates ve soğan ın kilosunu birileri 15 tl yaptı ekrem İmamoğlu başkan oldu. Şimdi ikisininde fiyatı 1.50 tl Ne olacak şimdi?
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Heykel varmı heykel ancak ondan anlarlar bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle