Konya-Karaman hızlı tren test sürüşlerine başlandı

Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan sinyalizasyon tesislerinin ETCS Seviye-1 tren dinamik test çalışmalarına dün Çumra İstasyonu'ndan başlanırken, test sürüşleri 15 Mart'a kadar devam edecek.

Konya-Karaman hızlı tren test sürüşlerine başlandı
Konya-Karaman hızlı tren test sürüşlerine başlandı
GİRİŞ 09.02.2021 18:03 GÜNCELLEME 12.02.2021 16:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalarına 2012'de başlanan Konya-Karaman Hattı'nın 102 kilometrelik kesimi altyapı, üstyapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenleme işlerinin tamamlanmasının ardından elektrikli olarak işletmeye alındı.

Toplam uzunluğu 237 kilometre olan Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Konya-Karaman Hattı'nın 102 kilometrelik kısmında dün Çumra İstasyonu'ndan başlatılan test sürüşleri, 15 Mart'a kadar sürecek.

Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi tamamlandığında, iki kent arasında seyahat süresi 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya düşecek. Saatte 200 kilometreye uygun olarak inşa edilen demir yolunda, 1,8 milyon metreküp kazı, 1,7 milyon metreküp dolgu, 74 köprü ve menfez, 11 yaya alt ve üstgeçidi yapıldı.

Hatların bitirilmesiyle Konya-Adana arası seyahat süresinin 5 saat 50 dakikadan 2 saat 20 dakikaya düşürülmesi, günlük 34 çift tren olan hat kapasitesinin 3 kat artırılması ve Konya-Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılması planlanıyor.

Konya-Karaman-Ulukışla Hattı'nın diğer bölümü olan Karaman-Ulukışla kesiminde ise çalışmalar devam ederken, yüzde 73 fiziki ilerleme sağlandı.

Proje kapsamında, saatte 200 kilometreye uygun olarak 135 kilometre uzunluğundaki yeni demir yolu hattının yapımıyla 2 tünel, 12 köprü, 44 alt-üstgeçit ve 141 menfezin yapımı hedeflenirken, sinyalizasyona yönelik tasarım çalışmaları devam ediyor.

YORUMLAR 8
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah bu yola da gavur siemens velaro almazlar. Bir kere de yerli yapın yahu.
    Cevapla
  • Son Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden hızlı Tren vardıda simens kullanmıştıda ondan mı şikayetçisiniz 100 yol önce olmayanı 2021 de reis memlekete kazandırmış hâlâ neyin dırdırını yapıyorsun ne adam. Hayırlı olsun demeye dilin varmıyormu????????
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadim başkentimiz Konya'ya hayırlı mübarek olsun inşaAllah. Anadolumuz Türklerin merkezi gücü bu böyle biline. Efeler böyle hizmetleri hak ediyor. Devletimiz çok yaşa. Başkanımıza uzun ömürler.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Knya Karaman arası hızlı tren var Yozgat Sivas arası var fakat Kayseri ye yok.. Ne diyelim Kayserinin siyasıları utansın
    Cevapla
  • Netflix 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi kim ne yapsın Konya karamanı dört bir yandan herkes el ele verip İstanbulu metro ağlarıyla örmesi lazım.
    Cevapla
  • Trt 3 yıl önce Şikayet Et
    Git eko papazoğluna söyle
    Cevapla
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    sen çok netflix seyrediyon memleket istanbuldan ibaret değil, zor zamanda vatanı ANADOLU ayakta tutar...
    Cevapla
  • Sevim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem Bey sağdan soldan kredileri topladı ya.Ne yapıyor onlarla?Yapsın metro size.İstanbul dışına hiç bir yatırım olmasın mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle