Dolandırıcılığın böylesi: Aynı evi 6 kişiye kiraladılar

Trakya Üniversitesi’ne bağlı yerleşkelerde yaklaşık 40 bin öğrencinin örgün eğitim gördüğü merkez nüfusu 180 bin olan Edirne’de, kiralık ev fiyatlarında yüzde 50 artış yaşandı. Dolandırıcılar aynı evi 6 kişiye birden kiraladılar.

Dolandırıcılığın böylesi: Aynı evi 6 kişiye kiraladılar
Dolandırıcılığın böylesi: Aynı evi 6 kişiye kiraladılar
GİRİŞ 28.08.2021 13:55 GÜNCELLEME 28.08.2021 13:58
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Merkez nüfusunun yaklaşık 4’te birini öğrencilerin oluşturduğu öğrenci kenti Edirne’de, bir evin 5-6 kişiye kiralanmasıyla dolandırıcılık olaylarının artmasına ve ev sahiplerinin kira fiyatlarında yüzde 50 artış yapmalarına sitem eden Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, uyarılarda bulundu. Yaşanan zam artışıyla birlikte öğrenciler, veliler ve emlakçılar zor günler yaşıyor.

Kiralarda yaşanan fiyat artışını fırsat bilen dolandırıcılar da, internet üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandırmaya başladı. Başkalarının evlerini internet sitelerinde daha ucuz fiyata kiralık ev olarak paylaşan dolandırıcılar, evi kiralayan kişiden kapora aldıktan sonra kayıplara karışıyor.

"Evi görmeden para vermeyin, aynı ev 5-6 kişiye kiralanıyor"

Önümüzdeki günlerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kiralık evlerde ihtiyaç patlaması yaşanacağını söyleyen Feda, her sene bu sezonda merdiven altı emlakçıların ortaya çıktığını belirten Feda, dolandırıcılık olaylarına da vurgu yaptı. İnternet üzerinden yapılan görüşmelerde ve yapılan kapora ödemelerinin dolandırıcılıkla sonuçlandığını önemle ifade eden Feda, aynı evin 5-6 kişiye kiralandığı yönünde şikayetler oluştuğunu açıkladı.

Feda, "Bu anlamda çok dolandırıcı ve mağdur var. Ev kiralamak isteyenler internet sitesi üzerinden, evi, ev sahibini görmeden uzaktan para göndermesinler, doğruluğundan emin olsunlar" dedi.

“Öğrenciyi ticari amaç görmeyelim, sahip çıkalım”

Feda, “Edirne’de kiralık evlerin fiyatlarında en az yüzde 50 artış yaşandığını açıklayan Feda, 1 artı 1 bir evlerin bin 500 TL’ye, 2 artı 1 evlerin 2 bin TL’ye ve 3 artı 1 evlerin 3 bin TL’ye kiralandığını vurguladı. Edirneli vatandaşlara öğrencilere sahip çıkmaları çağrısında bulunan Feda, “Gelen çocuklarımız bizim evlatlarımız. Gelen öğrenciyi bir ticari amaç olarak görmeyelim. Çoğumuzun çocuğu başka illerde okumakta biraz empati yapmamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sahiplenelim” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    En büyük dolandırıcı emlakçılar dir
    Cevapla
  • Savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet el atacak maalesef başka çare yoktur. Vatandaş buldu mu yapıştırıyor maalesef.
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    kira verme işi tamamen emlakçılara bırakılmalıdır.
    Cevapla
  • melo 2 yıl önce Şikayet Et
    gercekten boyle haberleri duyunca biz muslumanmiyiz diye icimden geciriyiorum.Nedir bu kepazelik yaaa....?
    Cevapla
  • BİROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olmak o kadar kolay değil münafık olmak ise çok kolay.Müslümanım diyen münafıkların sayısı bence çok fazla
    Cevapla
  • Realist 2 yıl önce Şikayet Et
    Malesef güzel ülkemin insanları emeksiz yemeğe alıştı, Helal para kazanıp yemeyi unuttuk. Kamu kudreti yasaları işletemediği için her geçen gün özümüz yok oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle