Gezi Parkı aslında nasıl olacak? İşte o video

Başbakan Erdoğan, 3. köprünün temel atma töreninde Gezi Parkı'nda ağaç kesilmesin diye eylem yapanlara seslenerek, "Ne yaparsanız yapın. Orası için karar verdik. Yapacağız" dedi. Peki Taksim Gezi Parkına yapılacak olan ne? Herkes bu projeyi merak ediyor.

GİRİŞ 31.05.2013 10:57 GÜNCELLEME 31.05.2013 11:52
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise hazırladığı video ile ortaya atılan ''AVM'' yapılacak söylentilerine yanıt verdi. Hazırlanan söz konusu videoda Taksim Meydanı yayalaştırılıp, ulaşım yolun altına alınırken, gezi parkı ve Topçu Kışlası'nın ise söylentilerin aksine daha da modernleştirilerek yenilendiği gözüküyor. İşte o projeyle ilgili İBB'nin hazırladığı video:



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Taksim Gezi Parkı'nda yapılan çalışmayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Taksim Meydanı Yayalaştırma çalışması yüzde 70 oranında tamamlandı. Divan Oteli önünde tünel çalışması nedeniyle yol genişletme çalışması yapılıyor. Gezi Parkı'nın Divan Oteli tarafına bakan kısmında yaya geçişini engelleyen duvar yıkılıyor. Çalışma sırasında ağaç kesimi yapılmıyor. Duvar yıkımı ve yol genişletme çalışması nedeniyle 5 adet ağaç sökülerek farklı bir yere taşınıyor. Çalışma kapsamında daha önce yıkılan yaya köprüsü de yeniden inşa ediliyor" denildi.

Taksim'deki çalışmalarında anlatıldığı açıklamada şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Caddesi üzerinde, Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde ise 320 metre uzunluğunda, tek tünel olarak inşa edilen Tünel/Altgeçidin; tüm kazı çalışmaları, fore kazık ve tabliye imalatı tamamlandı. Çalışma alanındaki, (İGDAŞ, İSKİ, TÜRK TELEKOM, BEDAŞ) gibi altyapı kurumlarına ait deplase çalışmaları da eş zamanlı olarak sonuçlandırıldı. Çalışma alanı dışında kalan bölgelerde yağmursuyu ve atık su imalatları tamamlanmak üzere. Altgeçit üstü, meydan kaplaması beton çalışmaları devam ediyor. Tünelin yapımının tamamlanmasının ardından, Taksim Cumhuriyet Anıtı etrafındaki araç trafiği, otobüs ve duraklar meydandan kaldırılacak. Gezi Parkı, AKM önü, Talimhane ve İstiklal Caddesi'ne yayalar trafik kesintisi olmadan ulaşabilecek. Araç altgeçidi, Tarlabaşı Bulvarı istikametinde mevcutta bulunan araç otoparkından, Divan Oteli önüne kadar devam edecek. Böylece Taksim, yaklaşık 100.000 m2 'lik yayalaşmış bir meydana kavuşmuş olacak"

YORUMLAR 20
  • kaan can 10 yıl önce Şikayet Et
    yıkılmıs kıslayı yapmak yerine. butun o alanı cok guzel bri peysaj ve calsıma ile harika bri gezi parkına donusturebilridiniz zaten bolge nufusu acısından sıkısıkk nefes alcak bir yer olurdu..yapcanız kısla ile elde edecegiz uc kurusu rant geliri baska yerden alabilirsiniz ama burda insanlrın nefes alacagı bri alan yapmak size cokdah artı puan getircektir...yazıkkk tarihi dokuyu canlandırmak guzel ama suan artık kıslaya bir ıhtıyac yok yıkılmısta duruyor olsa neyse diyecem ama yani orası zaten alısveris merkezleri iel dolu onada ihtiyac yok ..enb guzeli harika bri park calsıması olurdu anfili falan gecnlerin halkın gelip rahatlıyacagı bri mekazn ..yazıkk yanii
    Cevapla
  • pretty 10 yıl önce Şikayet Et
    meslekleri ve hobileri terörizm ve anarşizm. bu sol beyinliler yıllardır yapılan herşeye karşı çıktılar ama karşı çıktıkları her şey topluma çok yararlı oldu. bunların amacı terör bunların amacı bunu bahane edip teröristçe isyan edip ortalığı yakıp yıkmak. ben anlamıyorum taksime yıllardır giderim orası rezil kepaze eski bir halde fakat yolları yerin altına verecekler meydan açılacak daha yeşil alan olacak park genişleyecek ama buna isyan ediyorlar. atatürk kültür merkezi eski çağdışı depreme dayanıksız bir yapı başbakan onu yenileyin dedi bunada karşı çıktılar. taksime metro yapılırken onada karşı çıktılar. şimdide pkk lılarıda yanlarına almışlar pkk şirinleştirme hareketi yapıyorlar. sizin bu ülkeye terörden başka bir katkınız olmadı!
    Cevapla
  • mert kara 10 yıl önce Şikayet Et
    bunca kat... silületi bozan bunca katlar rezidanslar avmler hangi zamanda yapıldı. sonra dönüp kızıyoruz
    Cevapla
  • ercan can 10 yıl önce Şikayet Et
    katliam yapıldığı bir gercek.... kışlanın yıkımı zaten başlı başına katliam, ama 50-60 senelik çınarların kesilmesi de bir o kadar zulüm ve katliamdır.. kışlanın boğaz tarafındaki bloğu şu anki ağac yoğunluğu ve sayısının %60 ını oluşturmakta.. taksim, ceylan otel ve bulvar tarafında cok önemli bir ağac kıyımı olmayacak ama ağacı kesip yerine koskoca kaldırım yapmanın hangi mantığa sığdığını anlamak cok zor...
    Cevapla
  • mustafa demirdelen 10 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten çok güzel. eğer böyle olursa süper olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle