Tellioğlu: İşsizlik yüzde 10'un altında

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de gerçek işsizlik oranının yüzde 10'un çok daha altında olduğunu savundu.

Tellioğlu: İşsizlik yüzde 10'un altında
Tellioğlu: İşsizlik yüzde 10'un altında
GİRİŞ 20.11.2014 11:10 GÜNCELLEME 20.11.2014 11:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı Hanehalkı İşgücü rakamlarını değerlendirdi.

Açıklamasında "Türkiye'de işsizlik değil, kalifiye eleman ve iş beğenmeme sorunu var" ifadesini kullanan Tellioğlu, TÜİK'in, iş beğenmemekten kaynaklanan boşluğu, istatistiki verilerle ortaya koyması gerektiğini belirtti.

TÜİK'in işsizlik istatistiklerinde, işsiz sayısının, 2 milyon 867 binden, 2 milyon 944 bin kişiye çıktığını hatırlatan Tellioğlu, şunları kaydetti:

"Bu istatistiki rakamlara ulaşmak için, çeşitli ekonomik veriler baz alınmış olabilir. Ancak, ekonomi ve istihdam konuları, sadece veriler ile açıklanamaz. İMKON olarak bize göre, Türkiye'de işsizlik değil, tam tersine, iş beğenmeme ve kalifiye eleman sorunu vardır. Bu açıdan bakıldığında TÜİK, işsiz adayların, iş beğenmemesinden dolayı oluşan boşluğu, istatistiki veriler ile açıklamalıdır. Çünkü üyelerimiz, çok sayıda iş ilanları vermekte, gelen başvurularda ise hayal kırıklığına uğramaktadırlar. İşe almak istedikleri adaylar da çeşitli bahanelerle teklif edilen işi kabul etmemektedir."

Türkiye'deki istihdam sorununun, iş arayanların değil, aslında işverenlerin sorunu olduğunu ifade eden Tellioğlu, "Bu sorun, sadece ekonomik verilerle değil, sosyal yönden de çok iyi analiz edilmeli, gereken tedbirler de vakit kaybedilmeden alınmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Necdet Kızılırmak 9 yıl önce Şikayet Et
    (Türkiye'de gerçek işsizlik oranının yüzde 10'un çok daha altında olduğunu savundu.) Herhalde arkadaş yandaşlardan, öğretmenler de kalifiye eleman değil, hala atanmıyorlar ???
    Cevapla