Mecidiyeköy’deki arazinin parası anneye ödenmiş

Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas’ın annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisine 1979’da ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Mecidiyeköy’deki arazinin parası anneye ödenmiş
Mecidiyeköy’deki arazinin parası anneye ödenmiş
GİRİŞ 14.12.2015 06:46 GÜNCELLEME 14.12.2015 07:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas’ın annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisinin bedelsiz kamulaştırdığı için açtığı davada annesine 1979’da ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Babasından annesine sonra da kendisine kaldığını söylediği Mecidiyeköy merkezdeki 2 bin 664 m2 yüzölçümlü arazi ABD’li ünlü mimar Pierre Michel Pastellas’ı harekete geçirdi. Şişli Emniyet Müdürlüğü’nü de kapsayan içinde üç katlı kagir depo, un fabrikası, atölye ve 28 metrekarelik elektrik trafo binasının da bulunduğu yüzölçümlü arazinin 1971’de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından istimlak edildiğini belirten mimar Pastellas, Karayolları aleyhinde dava açtı.
 
‘Bedel tespiti yapılsın’
 
Dava dilekçesinde 1996 yılında vefat eden annesi Marie Pastellas’dan kalan arazinin Boğaz geçişi nedeniyle İstanbul Çevre yoluna dahil edildiğini belirten Pastellas, “Üzerinde 1952 yılında yapılmış un fabrikasının da bulunduğu arazimizin asıl sahibi olan babam vefat edince arazi anneme kaldı. Onun vefatıyla da mirasçısı olarak arazi bana kaldı. 1971’de yapılan kamulaştırmayla arazimize istimlak şerhi düşüldü ama herhangi bir kamulaştırma islemi yapılmadan fiili olarak el konuldu. Bu nedenle bedel tespiti davası açıp hakkımızın ödenmesini talep ediyoruz” dedi.
 
332 bin TL ödenmiş
 
Mahkeme Karayolları Genel Müdürlüğüne ve yazı yazarak kayıtların incelenip bilgilendirime istedi. Karayolları mahkemeye gönderdiği yazıda, arazi için 1971 yılında bedel artırımı davasının açıldığı belirtilerek,”9. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 1973 yılında davacı lehine verilen kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Pastellas ailesine 322 bin 332 TL ödeme yapıldı” denildi. Mahkeme de gelen mahkeme kararı ve ödeme makbuzlarını dikkate alarak davayı bitirdi. Dava ve avukat masraflarının da Pastellas’ın ödemesine hükmetti.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 3
  • ... 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya tutarsa.. tutmadı..:-)
    Cevapla
  • adam 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun hakim sana
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan zamanında ödenmiş şimdi 50miyon dolardan fazla para isterdi
    Cevapla