İstanbul'u rahatlatacak dev projede ilk adım

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin ihalesi bugün yapılacak.

İstanbul'u rahatlatacak dev projede ilk adım
İstanbul'u rahatlatacak dev projede ilk adım
GİRİŞ 23.12.2015 08:58 GÜNCELLEME 23.12.2015 08:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan dev projelere ilişkin vaatlerden olan projenin hayata geçirilmesi konusunda ilk somut adım atılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projenin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için ihale yapılacak.

Tünel, 9 metro hattıyla TEM Otoyolu, E-5 Karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre edilecek. Avrupa Yakası'nda Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'nda Çamlık Kavşağı'na karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor.

YORUMLAR 5
  • Gazi 8 yıl önce Şikayet Et
    İcraat varsa destekliyeceksin yada gölge etmiyeceksin, Akıllı bir muhalefet, başarılı bir yönetimin lokomatifi olmalıdır, Doğru yerde doğru... yanlış yerde yanlış... diyebilmelidir, Bizim ülke olarak önce bunları aşmamız gerekiyor....
    Cevapla
  • hizmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ak partinin 14 yılda yaptıkları inkar edilemez,öncekiler bunları hayal bile edemezdi,yalnız bir hata yapıyor ,bu hizmetleri çalıştırabilecek muhalefet yetiştirmiyor,halk bir hata yapar( 7 hazıran ) da ki gibi muhalefet i iktidar yapasa bunları kim çalıştıracak
    Cevapla
  • taha 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede bir tek istanbulmu var ya
    Cevapla
  • BURHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    haklısın, ben de ist yaşamıyorum. ama şu bir gerçek: doguanadolunun 18 ilinin toplam nüfusunun 2 katı nüfusa sahip bir metropol. ayrıca göç almaya hızla devam ediyor.
    Cevapla
  • ahmet sarmusak 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti yapar diğerleri rıv rıv konuşur.
    Cevapla