PKK’nın oyununa gelip evinizi satmayın!

PKK terörü nedeniyle doğudaki konut fiyatlarının düştüğünü belirten yetkililer “Fiyatlar artacak, kimse evini satmasın” dedi.

PKK’nın oyununa gelip evinizi satmayın!
PKK’nın oyununa gelip evinizi satmayın!
GİRİŞ 06.01.2016 06:02 GÜNCELLEME 06.01.2016 06:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Son dönemde Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari’de artan terör olayları nedeniyle binlerce vatandaş bölgeden taşınmak zorunda kalırken, uzmanlar bölge halkını gayrimenkullerini satmamaları konusunda uyardı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşananları sadece askeri açıdan değerlendirmenin doğru olmayacağını dile getiren sektör temsilcileri, özellikle 2008 yılından itibaren bölgeye yapılan yatırımlarla değeri artan gayrimenkullerin yeni dönemde terör örgütünün rant kapısı olabileceğine dikkati çekti.

Terör nedeniyle fiyatı düşen gayrimenkullerin baskı yöntemiyle örgüt yakınları tarafından satın alındığı belirtildi. Bölgedeki gayrimenkul temsilcilerinden Onur Öngün, olayların yaşandığı bölgelerde halkın mülklerini satmasının PKK’ya yarayacağını  söyledi.

Öngün, enerji yatırımları başta olmak üzere bölgeye yönelik yatırımların gelecekte de artacağını ifade ederek “İşte bu nedenle terör örgütü bölgenin hem bugün kaybetmesine neden oluyor hem de geleceğini çalıyor. Bölge halkından yok pahasına satın aldıkları ya da zorla el koydukları mülklerin yakın zaman sonra çok değerli olacağının onlar da farkında” diye konuştu.

Öngün “Terör örgütünü maşa olarak kullanan üst akıl, Güneydoğu’da yer alan enerji kaynaklarının çok büyük bir ekonomik değer taşıdığının farkında” dedi.
 
HEDEF KAYA GAZI
 
Türkiye için önemli olan enerji havzasının yıllardır terör olaylarıyla anılmasının tesadüf olmadığına dikkat çeken Öngün “Bölgedeki kaya gazı rezervleri oldukça önemli. Sadece Diyarbakır’daki rezervin ülke ekonomisine muhtemel katkısı 140 milyar dolar. Kuzey Irak gazını Türkiye’nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işi ihale edilecek. Doğu’yu önümüzdeki yıllarda parlak bir geleceğin beklediğini net” diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • erdal 8 yıl önce Şikayet Et
    bu pkk ermeni politikasi urunu. amac zaten doguyu istikrarsizlastirmak toprak ucuzlatmak ve satin almak ve ozerklik safsatasiyla oralari ele gecirmek. bu ermenistana gereken cevaplar verilmeli artik
    Cevapla
  • totti 8 yıl önce Şikayet Et
    ermenilerin oyunu hdp oyunun parcasi
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet satın alsın. kamulastırsın
    Cevapla
  • ÖMER 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz aylardır diyoruz, kelepir fiyata ermeniler alıyor diye inandıramıyoruz. Kardeşim Hüda Par'a kulak verin önceden haberdar olun. Hüda Par bu halkın içinde, neyin ne olduğunu en iyi bilen onlar.
    Cevapla
  • virdis 8 yıl önce Şikayet Et
    kaya maya değil saf kürtleri sürgüne gönderip ermeni menşeilileri orada yurtlandırarak,,, gerisini anlayın artık,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle