Avrasya Tüneli 6 ay erken açılıyor!

Asya ve Avrupa’yı deniz altından karayolu tüneliyle birleştirecek Avrasya Tüneli inşaatında sona yaklaşıldı.

Avrasya Tüneli 6 ay erken açılıyor!
Avrasya Tüneli 6 ay erken açılıyor!
GİRİŞ 23.01.2016 12:01 GÜNCELLEME 23.01.2016 12:06
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Avrasya Tüneli Projesi İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında Sarayburnu- Kazlıçeşme, Kazlıçeşme-Göztepe arasında başlatılan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

6 ay önce bitecek!

Habertürk'ün haberine göre, Trafik düzenlemesi ile kapatılan bölümlerde çalışmaların hızla sürdüğü bazı bölgelerde yollar ve bağlantı tünelleri ortaya çıkmaya başladı. 55 ayda bitmesi hedeflenen projenin 2017 yılının ilk 6 ayı içinde bitirilmesi planlanıyordu. Ancak proje inşaatının beklenenden daha hızlı yürümesi ve İstanbul trafiğini rahatlatması açısından 2016 yılının sonlarına yetiştirilmesi için çalışmalara hız verildiği belirtildi.

15 DAKİKAYA İNECEK

İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme- Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14.6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Proje ile bu yoğun güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inecek. 7.5 büyüklüğünde bir depremde zarar görmeyecek şekilde planlanan tünelden araç geçiş ücretinin açılış yılında tek yönde otomobiller için KDV hariç 4 dolar olması planlanıyor.

YORUMLAR 27
  • Tarık 8 yıl önce Şikayet Et
    Burayı parası olan kullanınca köprü trafiği zaten rahatlayacak. 3.köprü de açılıp kamyonlar tırlarda trafikden uzaklaşınca bir 5-10 yıl İstanbul rahat edecektir. Sonrasında artan araç sayısı ve nüfus nedeniyle her büyükşehirin sıkıntısı olan trafik kaçınılmaz maalesef.
    Cevapla
  • asnaer 8 yıl önce Şikayet Et
    Simdi bu chip liler atar tutar Benden fazla kullanirlar gecmeyin o zaman birde yigidin hakkini yigide vermeyi ögrenis
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak partinin projeleri, icraatları işte böyle Sol_devrimci,gezici,laik,parelelcinin çenesini yorarmış.:).
    Cevapla
  • Trakya'lı 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz ömrünüzde hayatınızda yurt dışına çıktınız mı? Çıkında bi görün bakalım otoban kaç para ? Köprü kaç para ? Hemen maaş hesabı yapmayın hesap makinanızı açın orantı kurun ondan sonra konuşun.
    Cevapla
  • Ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    4 dolar nedir? Git gel 8 dolar? Ayda 20 gün geçsen 160 dolar. 160x3 480Tl bu fiyata yüzerek geçmek daha mantıklı!!!
    Cevapla
  • bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    tunelden gecmek mecburi degil isteyen herkeste yuzebilir amma su marmaraya karsi cikip yaygaralar koparttiktan sonra utanmadan sabah aksam kullanan kisilerin sanirim kulaklari bayagi cinliyordur
    Cevapla
  • Ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    100 dk lık süre trafik olması durumunda. ben o yüz dakikalık süreyi trafik olmadan yarım saatte alıyorum. Allahtan boğaz köprüsu var. Olmasa demek ukraynadan bir haftalık mesafe üzerinden hesaplıyacaklar. Bizde ak partiliyiz. Ama yanlışada yanlış demesini bilin.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    bir parelel ci daha tespit edildi
    Cevapla
  • tolga 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi de bu böyle hesaplanmaz ki 100 dakikalık sürede yaktığın mazotla 15 dakikalık sürede yaktığın mazot yada benzin aynı olamaz ki nasıl mantık la düz mantık :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle