Dubai şeyhi havalimanına yakın arsa bakıyor

Ordu-Giresun Havalimanı Arap yatırımcıları Karadeniz’e çekiyor. Dubai şeyhi El Maktum’un ailesinin de bölgeden yer bakıyor.

Dubai şeyhi havalimanına yakın arsa bakıyor
Dubai şeyhi havalimanına yakın arsa bakıyor
GİRİŞ 02.02.2016 11:36 GÜNCELLEME 02.02.2016 16:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı Ordu Giresun Havalimanı Karadeniz’e yatırım talebini uçurdu. Bölgeye ulaşımın kolaylaşması sonra yerli ve yabancı yatırımcılar bölgede yatırım yapmak için sıraya girdi. Yatırımcılar arasında Araplar ön plana çıkıyor. Körfez’in en zengin ailelerinden Dubai Şeyhi El Maktum’un ailesinin de Karadeniz’de yatırım yapmak istediği ortaya çıktı. Al Maktum’un bölgede turizm yatırımı yapmak için arsa baktığı belirtildi. Karadeniz İşadamları Derneği (KAİAD) Başkanı Murat Camadan “Özellikle turizm alanında yatırım yapmak isteyenlerin sayısında ciddi artış var. Araplar fazlasıyla ilgi gösteriyor. Dubai Şeyhi El Maktum’un ailesinden gelip fizibilite yapanların olduğunu da duyduk. Yerli yatırımcılarımızdan da talep geliyor. Havalimanının meyvesini toplamaya başladık” diye konuştu.

CAN SUYU OLDU

Geçen mayıs ayında hizmete başlayan Ordu-Giresun Havalimanı Karadeniz’e can suyu oldu. Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, Karadeniz ekonomisine büyük katkı sağladı. KAİAD Başkanı Murat Camadan, bölgeye ulaşımın kolaylaşması sonrası yatırımcıların ilgisinin ciddi şekilde arttığını söyledi. Özellikle turizm alanında yatırım yapmak isteyenlerin ön plana çıktığını ifade eden Camadan “Bu anlamda yaylalarımız yatırımcıların çok ilgisini çekiyor. Yayla turizminin bölgede yaygınlaşmasıyla da bu alanlara yatırım yapmak isteyenlerin sayısı hayli artmış durumda” dedi. 45 dakikada İstanbul ve Ankara’dan Ordu’ya ulaşımın mümkün hale geldiğini de söyleyen Camadan şunları söyledi:

İSTİHDAM ARTACAK

“Daha önceki yıllarda buralara yatırım yapmak isteyenlerin en büyük çekinceleri ulaşımdı. Kimse havalimanı olmadığından dolayı gelmek istemiyordu. Şimdi işadamları günübirlik Ordu ve Giresun’a gelerek iş görüşmelerini rahatlıkla yapabiliyor. Ordu-Giresun Havalimanı’nın meyvelerini toplamaya başladık. Çok yeni olmasına rağmen yatırımcıların bölgeye sık sık geldiğini görüyoruz. Bu ziyaretler önümüzdeki günlerde yatırıma dönüşecek. Ondan sonra bu yatırımlar bölge halkına istihdam sağlayacak.”

ARSA VE KONUT FİYATLARI UÇTU

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışından sonra bölgedeki konut ve arsa fiyatlarının da birden ikiye katladığını söyleyen Camadan “Ordu-Giresun Havalimanı, kentteki arsa ve konut fiyatlarını ikiye katladı. Havalimanı açılmadan önce Gülyalı ilçesinde 80 bin liraya satılan daireler 160 bin lirayı geçerken, metrekare fiyatı 100 lira civarında olan arsa birim satış fiyatı da 300 liraya kadar çıktı. Kent merkezinde havalimanı açılmadan önce 200 metrekare daire 200 bin lira civarındayken, havalimanı açıldıktan sonra 400 bin lirayı buldu” diye konuştu.

HEDEF ORDU’YA 1 MİLYON TURİST

Bölgenin turizm açısında da çeşitlendiğini ve sadece Ordu’ya gelen turist sayısının birkaç yıl içinde 1 milyonu bulacağını belirten Camadan “Turizmimizi çeşitlendiriyoruz. Karadeniz’de yayla turizmi, kış turizmi, macera turizmi, eko turizm, su sporları, sağlık turizmi, av turizmi gibi alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Son olarak Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun belirli dönemlerde 50 kişilik gruplar halinde değişik Arap basın mensuplarını ağırlayarak bölge turizmine katkı sağlayacak çalışmalar yürütüldü.  Dernek olarak Turizm sektörünün çok boyutlu yapısının Ordu halkının yaşam standartlarını arttıracağını, yeni iş imkânları oluşturacağını düşünüyoruz” dedi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 21
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    hain maktum rus dostu,arsa saatmayin ona
    Cevapla
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu maktum bizi sata ,ruslarla kalleş planlari ola biz ona arsa satmaya sonumaz ola nice filistin olmayak
    Cevapla
  • tarhana 8 yıl önce Şikayet Et
    islam ülkelerinin ittifakı bu kadar olur deyip geçesim geliyor. Bunların milyar dolarlarının bekçiliğini üstlenmektense o paraları nerede harcamaları gerektiğini göstermek lazım.
    Cevapla
  • gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    desene ev almak dahada zorlasti
    Cevapla
  • Rizeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu rize artvin havaalanida bir yapilsaydi iyi olacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle