Nevşehir'de yer altı şehri belediyeye devrediliyor

TOKİ, Nevşehir'de, çalışmalar sırasında rastlanılan tarihi yer altı şehrinin bulunduğu alanı, belediyeye devretmek için çalışma başlattı

Nevşehir'de yer altı şehri belediyeye devrediliyor
Nevşehir'de yer altı şehri belediyeye devrediliyor
GİRİŞ 27.03.2016 12:39 GÜNCELLEME 27.03.2016 12:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Nevşehir Belediyesi ile yürüttüğü Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları sırasında rastlanılan tarihi yer altı şehrinin bulunduğu alanı, belediyeye devretmeye hazırlanıyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 mahalleyi içine alan yaklaşık 450 bin metrekarelik alandaki inşaat çalışmalarının iptal edilmesinin, bölgenin tarihi ve turistik seyrini değiştirmeye yönelik önemli bir karar olduğunu söyledi.

'Örnek teşkil edebilir'

Nevşehir’deki kentsel dönüşüm projesinin Türkiye için gelecekte de örnek teşkil edebilecek bir çalışma olduğunu vurgulayan Turan, "Nevşehir'de ortaya çıkarılan yer altı şehrinin üstündeki eskimiş yapılar yıkıldığında konut çalışması yapacaktık. Altından tarihi dokular çıkınca çalışmalarımızı durdurduk. Tarihi yer altı şehrinin açığa çıkarılmasının ardından Türkiye, yeni bir destinasyon alanı kazanmış olacak. Bu sonuç ummadığımız, beklemediğimiz bir durumdu. TOKİ buradan hiçbir gelir elde etmeyecek. Türkiye’ye sunulan bir alan olacak" şeklinde konuştu.

Alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde 300 kişilik ekiple kazı ve temizleme çalışmaları yürütüldüğünü aktaran Turan, Türkiye’ye gelecekte artı değerler katacağına inandıkları alanın Nevşehir Belediyesine devriyle ilgili görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR 1
  • Adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir başkadır benim memleketiiim!
    Cevapla