Anadolu Yakası'na TOKİ'den yeni hamle

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Anadolu Yakası'nda konut için yeni alanlar açmayı planladıklarını söyledi.

Anadolu Yakası'na TOKİ'den yeni hamle
Anadolu Yakası'na TOKİ'den yeni hamle
GİRİŞ 29.03.2016 14:30 GÜNCELLEME 29.03.2016 17:22
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Anadolu Yakası'nda sosyal konut için yeni alanlar üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Ancak bu sosyal konutların nerede olacağını söylemeyeceğim. Yoksa spekülasyon yapılarak fiyatlar artırılıyor." dedi.

Turan, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, inşaat sektöründe çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, Gezi Parkı odaklı gelişmelerle başlayan, Türkiye'nin sınırlarında yaşanan sıkıntılarla devam eden tüm olumsuz gelişmelere rağmen hiçbir mega projenin inşasının durdurulmadığını söyledi.

Projeler devam ediyor

Üçüncü köprü, Yeni Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, Avrasya Tüneli, Gebze-İzmirOtoyolu, liman, hızlı tren, metro ve otoyol gibi büyük ölçekli altyapı proje ve yatırımlarının inşaatlarının devam ettiğini dile getiren Turan, Avrupa ve dünya inşaat sektörünün aksine Türk inşaat sektöründe yavaşlama görülmediğini aktardı.

Aksaray'a 1600 iş yeri

"İstanbul'da sanayi şehirleri kurmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya karşılık da Turan, bunu ilgililerle de sık sık görüştüklerini, Bursa'da, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile 2 bin 900 iş yeri yaptıklarını, Aksaray'da 1.600 iş yeri yapımını içeren bir protokol imzaladıklarını, küçük ve orta ölçekli üretim yerleri yapacaklarını aktardı.

Turan, Kayseri'de mobilyacılara üretim tesisleri yaptıklarını ancak İstanbul'da yer sıkıntısı yaşandığını belirterek, "İstanbul'da bir sanayi tesisi yeri oluşturup üretmeye ve ihale etmeye çalışacağız. Böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu, sektörel bazlı da olabilir." bilgisini verdi.

Kocaeli ve Tekirdağ da doluyor

İstanbul'da gayrimenkulün bir yatırım aracı olduğunu anımsatan Turan, Kocaeli ve Tekirdağ'ın da artık dolmaya başladığını ifade etti.

Turan, üreticilerin ucuz konut için TOKİ'den ucuz arsa talebinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Ucuz arsa verildiğinde ucuz bina yapılmıyor. Piyasa fiyatları vardır. Ancak bazı bölgelerde benim de aklımın almadığı fiyatlandırma var." görüşünü paylaştı.

'Spekülasyon olur'

Anadolu Yakası'nda da sosyal konut için yeni alanlar ürettiklerini dile getiren Turan, bu yeni alanın nerede olacağına dair şimdilik bir bilgi vermeyeceğini, söylemesi halinde spekülasyon yapılarak fiyatların artırıldığını da sözlerine ekledi.

ASKON Başkanı Mustafa Koca ve ASKON İnşaat, Mimarlık, Mühendislik Sektörü Başkanı Dursun Yılmaz'ın da bulunduğu programda, Turan'a günün anısına hediye takdim edildi. 

YORUMLAR 41
  • istanbullu 7 yıl önce Şikayet Et
    dedesi gelmiş bir poyrazköylü olarak imar istiyorum...3. kuşak imar olmadığından başka ilçelere göç ettiğinden köyümüzün okulu kapandı...iki bakkal bir fırınımız var..devlet ne zaman görecek boğaz köylüsünü...yeter artık imar istiyoruz..
    Cevapla
  • Elifnur 7 yıl önce Şikayet Et
    Engelliler içinde toki yapilsin lutfen ...
    Cevapla
  • Yok 7 yıl önce Şikayet Et
    Bışeydende memnun kalın...
    Cevapla
  • Erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapin yapin ac gözlüler ellerini sivazlamaya basladilar bile, olan zavalli fakir fukaraya oluyor, altta kalanin cani ciksin.
    Cevapla
  • muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    insanları istanbula tıkacağınıza öncelikle büyük askeri kışlaları istanbul dışına taşıyın gelişmekte olan illere gönderin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle