Körfez’den bir günde 500 milyon lira aktı!

Cityscape’in Türkiye’deki ilk fuarı rekor satışa imza attı.

Körfez’den bir günde 500 milyon lira aktı!
Körfez’den bir günde 500 milyon lira aktı!
GİRİŞ 29.03.2016 17:45 GÜNCELLEME 29.03.2016 17:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk firmalarının ilk günde 500 milyon liralık satış yaptığı fuarda toplam 1 milyar liralık ciroya ulaşılması hedefleniyor

Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı, rekor satışa imza attı. Türk firmaları ilk gün toplam 500 milyon liralık satış gerçekleştirdi. Bugün sona erecek fuarda toplam 1 milyar liralık ciro hedefleniyor. Fuarın ilk günü Al-Maslak Grubu'na Metropol İstanbul Anakule'den yaklaşık 3 bin metrekarelik alana sahip iki kat satan Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi, ikinci gün 45 milyon lira değerindeki 37 ofis için pazarlık aşamasında. Şirket, ayrıca fuarda bir Türk yatırımcısıyla 200 milyon liralık ofis bloku için de görüşmelerini sürdürüyor. Fuarda 300 yatırımcıyla görüşen Sur Yapı ise 30 milyon liralık rezervasyon yaptı. Ofton İnşaat da yabancıya 5 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Her yıl tekrarlansın Sektör temsilcileri Cityscape Turkey'in sıcak satış anlamında çok faydalı geçtiğini belirterek, "Her yıl tekrarlanmalı" vurgusunu yaptı. DKY İnşaat, fuarın ilk iki gününde 25 daire satarak 28 milyon liralık ciro elde etti. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu da ilk gün 6 daire ile 24 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiklerini söyledi. Viatrans Genel Müdürü Pınar Aybek ise Katarlı bir işadamının toplam 12 milyon dolarlık daire satın alarak yılın yarısını İstanbul'da geçirme kararı verdiğini ifade etti.

Bahreyn kraliyet ailesine satış

"Fuarın yüzünü güldürdüğü şirketlerden biriyiz" diyen Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman, şöyle konuştu: "Katarlı ve Suudi Arabistanlı iki fonla 15 milyon dolarlık yatırım için pazar günü satış ofisimizde görüşeceğiz. Yatırım yapanlar arasında Bahreyn kraliyet ailesinden biri var. Fuardan toplam 20 milyon dolarlık ciro bekliyoruz."

YORUMLAR 2
  • nida 7 yıl önce Şikayet Et
    kasada olmayan para para değildir.
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    toprak satmayalım önemli olan o daire satmakla bişey olmaz :) içimizdeki hainlerden iyidirler en azından
    Cevapla