İki şehre daha hızlı tren geliyor

Davutoğlu, Antalya'da toplu açılış töreninde konuştu. Konuşmasında Antalya ve Kayseri'ye YHT müjdesi verdi.

GİRİŞ 22.04.2016 16:01 GÜNCELLEME 23.04.2016 17:29
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

İşte Davutoğlu'nun konuşması:

''Bir buçuk yıl içinde Antalya'ya 6. gelişim.

Hiçbir şehrimize elimiz boş gitmiyoruz. Hep elimiz dolu geliyoruz. 27 Ekim mitinginde size söz verdik. Yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz demiştik. 

Cumhurbaşkanımız tarafından başlanılan bütün yatırımları tek tek tamamlıyoruz. Biz hamaset değiş iş, eser üretiyoruz. 

Muhalefet partileri Ankara'da kalsın, varsın bazıları kurultaylarla uğraşsınlar. Biz aşk ve imanla milletin huzurundayız. Temelini attığımız hiçbir yatırım yarım bırakılmayacaktır. Millete hizmet yolunda yürüyeceğiz. Başkaları gibi siyaseti laftan ibaret görmüyoruz, hakaretten ibaret görmüyoruz. Fitnecilerin münafıkların hevesleri kursaklarında bırakılacak, aşk ve imanla milletin huzurundayız.

Dün Osmangazi Köprüsü'nün açılışında omuz omuzaydık. Bizler son nefesimize kadar hep birlikte olacağız. 

Davos'ta eğilmeyen bu başlar hiç bir yerde eğilmeyecek. Allah'ın önünde eğilen bu başlar hiçbir yerde eğilmeyecek. 

'DÜNYA REKORU KIRILDI'

Bugün Antalya'da 841 milyonluk yatırımların açılışını yapıyoruz. Antalya meydandan EXPO arasındaki 19 kilometrelik yol dünya rekoru kırılarak 5 ayda bitirildi. 

Bundan önceki yönetim 5 yılda 286 milyonluk yatırım yaparken, bizim belediyemiz tek seferde 270 milyonluk yatırım yaptı. 

Antalya kongre turizminin başkentidir. Siz bizim adımıza dünyaya ev sahipliği yapıyorsunuz. NATO ve G20 zirvelerini geçtiğimiz sene alnının akıyla yaptık. Bugün EXPO'nun açılışını yapıyoruz. 

Bizim önümüze ne koyarlarsa koysunlar bizi durdurabilirler mi? Bizi sizinle birleşmekten alı koyabilirler mi?

Bizim karşımıza ne engel koyarlarsa koysunlar bizim yükselişimizi engelleyemezler. Biz milletimize ne söz verdiysek yaptık.

4 ŞEHİR YHT İLE BAĞLANIYOR 

5 adet tünelle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Antalya'yı Eskişehir'i, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız, İnşaallah. Demre ve Gazipaşa yat limanlarını yapıyoruz.

ANTALYA İÇİN LİSTEDE NE VAR?

Antalya'ya 14 yılda 17.9 milyarlık yatırım yaptık. Aksu Çayı taşkın koruma çalışması ile 106 bin dekarlık alan için önlem alınacak. Demirkapı Tüneli ile Antalya'yı Konya'ya daha kolay bağlayacağız. 

7 km'lik Alacabey'i tünelle geçiyoruz. İhalesi yapıldı. 

Antalya'yı Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız, İnşaallah.

Kruvaziyer liman için kolları sıvadık. İnşaallah, ihaleye çıkacağız.''

YORUMLAR 103
  • BAKİ UYANIK 3838123 8 yıl önce Şikayet Et
    önce yapılan okullara ve devlet daireline sahip çık.
    Cevapla
  • urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    adaletin olmadığı yerde anarşi doğar. yüksek hızlı tren sadece batı illerini mi kapsıyor. Doğu illeri Türkiye'nin bir parçası değil mi ki bütün hızlı trenler hep batıya yapılıyor.
    Cevapla
  • kemalettin 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim doğuya birşey yaptırmıyor sizin oylarınızı yüzde 80 verdiğiniz hdpkk lar ne yapalım yani, çalışma araçlarını yaktıklarında halk olarak bir tepkiniz oluyor mu? biraz insaf edin yani son yıllarda havaalanları üniversiteler neler yapıldı ama hep yaktınız. biraz öz eleştiri yapın önce olur mu
    Cevapla
  • emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakanım hep yapıyoruz ediyoruz.iyi çok güzelde birde şu emekliye baksanız yapasanız biz emekliler açlıktan ölüyoruz.artık emekli maaşlarında yükseltin saygılar
    Cevapla
  • genç fikirler 8 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilere de başlayacağım şimdi.Git çalış.Sömürdünüz ülkeyi.Bir siz iki memurlar.Devamlı bir zam dilenciliği.
    Cevapla
  • fbcologne 8 yıl önce Şikayet Et
    allah razi olsun. adamin dibi yaa...
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Evvel Allahım eğer tayyip bey olasaydı nemi olurdu,eski tl cinsiyle dolar 25.000.000.euro35.000.000 mazot bulamazdık ve litresi 30.000.000 imfye borç 100 milyardolar maaşlar ödenemez iktidarda sol bir parti onun yanında ne derse evet diyen bir mhp 1 metre yol yapılmaz bırak onu yollardaki çukurları bile kapatamazlardı.Rabbim bizler Recep Tayyip Erdoğandan razıyız sende razı ol Yüce Rahman Amin.O kardeşimize hayırlı sağlıklı uzun ömürler nasip eyle bu ülkenin dünyadaki mazlumların ve müslümanların ihtiyacı var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle