Erdoğan 3. köprü ve 3. havalimanını denetledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. Köprü ve bağlantı yolları ile 3. Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Erdoğan 3. köprü ve 3. havalimanını denetledi
Erdoğan 3. köprü ve 3. havalimanını denetledi
GİRİŞ 09.05.2016 15:31 GÜNCELLEME 10.05.2016 00:13
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 3. Havalimanı inşaat alanındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın inşaat alanına yaptığı ziyarette, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da hazır bulundu.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Ziyarette, 3. Havalimanı inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verildi. Bakanların, havalimanı inşaatını yapan 5'li konsorsiyumun yanı sıra THY ve DHMİ yetkililerinin de katıldıkları brifingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ile Konsorsiyum üyesi Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ilk etabı 2018'in Şubat ayında hizmete girecek olan projeye ilişkin çalışmaların yüzde 20'sinin halihazırda tamamlandığını ve tüm işlerin belirlenen takvime göre yürüdüğünü belirttiler. Özdemir, inşaatta halen 1500'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 15 bin kişinin çalıştığına dikkati çekti. 

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Yetkililer, projenin tamamlanmasıyla dünyanın en büyük havalimanına kavuşacak olan İstanbul'un, tam bir buluşma noktasına dönüşeceği vurguladılar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise, yetkililere havalimanının yapımında kullanılan malzemelerin yerli firmalardan teminine azami ölçüde özen göstermekte fayda bulunduğunu hatırlattığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, brifing sonrasında, beraberindeki bakanlarla birlikte, inşaatı devam eden terminal binasında da incelemelerde bulundu.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • ramazan sarioglu 7 yıl önce Şikayet Et
    insan vardir dogar yer icer olur insan vardir dogurdur yedirir icirir yasatir ve kadere birakir iste reisimiz boyle biri yasa ve yasat onun herseyi selam olsun o lidere
    Cevapla
  • Reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis ülkeyi şaha kaldirmani Rabbimin izni ile bekliyoruz inşallah. ...
    Cevapla
  • T.C 7 yıl önce Şikayet Et
    reis büyüksün yakışır
    Cevapla
  • Veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Berati bosuna yormusun aksam yemekte konusurdunuz
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis bide Niğde yi denetleyin.proje istiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle