"Kartal'da 200 milyar dolarlık iş var"

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Yatırım bazlı baktığımızda Kartal bölgesinde 10 yılda 200 milyar dolarlık iş var" dedi.

"Kartal'da 200 milyar dolarlık iş var"
"Kartal'da 200 milyar dolarlık iş var"
GİRİŞ 02.06.2016 16:37 GÜNCELLEME 02.06.2016 16:41

Kartal’a Yatırım, Geleceğe Yatırım Zirvesi’nde konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Kartal bölgesinde gelecek 10 yılda kentsel dönüşüm kapsamında 200 milyar dolarlık iş olduğunu söyledi

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Kartal’a Yatırım, Geleceğe Yatırım” zirvesi 2 Haziran Perşembe günü Dragos Antik Kazı alanında gerçekleştirildi. Kartal’ın dünden bugüne geldiği nokta ve geleceğinin masaya yatırıldığı zirve, bölgedeki gayrimenkul geliştiricilerinin yöneticileriyle, yatırımcılar ve uzmanları bir araya getirdi.

Zirvenin panel bölümde DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ve DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya katılımcılara bölgenin geleceğini ve yatırım imkanlarını anlattı.

Ali Dumankaya, Kartal'ın kentsel dönüşümde örnek alanlardan biri haline geldiğini söyledi. Sadece merkezi iş alanı olarak belirlenen maden ocağı bölgesinde dönüşüme ayrılmış 4 milyon metrekare alan olduğunun altını çizen Ali Dumankaya, "Buradaki atıl fabrikalar önümüzdeki yıl itibariyle dönüşüme başlayacak. Yatırım bazlı baktığımızda Kartal bölgesinde 10 yılda 200 milyar dolarlık iş var" dedi.

Kartal'da birleşmeye teşvik eden ve dönüşüme kolaylık sağlayan bir altyapı olduğunu belirten Ali Dumankaya, "Kartal'da özellikle kentsel dönüşüm alanında öncü çalışmalar yapıldığını görüyoruz, sahada ki çalışmalar çok başarılı. Kentsel dönüşüme yoğun ilgi var. Bölgede 400’e yakın site var büyük çoğunluğu eski ve dönüşmesi gerekiyor. Geçmişte yapılan binaların çoğu riskli basit bir temelle yapılmış binalar. Kartalın zemini çok sağlam ancak birkaç kat aşağı inince bunu görebiliyorsunuz. Bu eski konut stokunu doğru bir şekilde hızlı bir şekilde dönüştürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kartal’da kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini aktaran Ali Dumankaya, “Bu kapsamda 2 yeni projeye başladık. Mahalle yapısını koruyacak şekilde 138 konuttan oluşan DKY Sahil ve 746 konuttan oluşan DKY Ada projelerimizi inşa ediyoruz.  Önümüzdeki yıllarda daha fazla projeye imza atacağız. Kentsel dönüşüm projelerinde öncü olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kartal’ı Kartal Yapanlar panelinde konuşan İbrahim Dumankaya ise, 60’lı yıllarda sanayi bölgesi olan Kartal’ın ulaşım imkanları ve sahil şeridiyle bugün iş ve yaşam merkezi haline geldiğini belirtti. 

Kentsel dönüşümün önemini vurgulayan İbrahim Dumankaya, “Kartal’da dönüşüm hızla devam ediyor. Ancak hala dönüşme ihtiyacı olan birçok bina var. Dönüşümü hızlandırmamız gerekiyor” dedi. Kartal’da kentsel dönüşüm çalışmalarında Belediye’nin öncü rol oynadığını ifade eden İbrahim Dumankaya katkılarından dolayı Belediye Başkanı Altınok Öz’e teşekkür etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL