3.Köprü bazı bölgelerde konut fiyatlarını düşürdü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden sonra bölgede konut fiyatları artarken, köprüye yakın yerlerde fiyatların düştüğü belirtiliyor.

GİRİŞ 01.09.2016 09:47 GÜNCELLEME 01.09.2016 11:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Boğazı’na yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılmasıyla birlikte bölgedeki konut fiyatları da yükseldi. 

Satılık konutların fiyatlarının 2 kat arttığını, kiralık evlerin ise tükendiğini belirten Gayrimenkul Danışmanı Leyla Portakal, “Müthiş bir talep patlaması yaşıyoruz. Fiyatlar artmasına rağmen elimizde kiralık daire kalmadı, ancak köprüye yakın yerlerin fiyatları maalesef düştü” dedi.

'GÜRÜLTÜ NEDENİYLE ALMIYORLAR'

Eyüp, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçeleri köprü ve otoyol sayesinde ön plana çıktı. Köprüden biraz daha uzak köy ve semtlerde kiralık konutlar fiyat artışına rağmen tükenirken, köprüye yakın sitelerde satış yapılamadığı öğrenildi. Vatandaşların doğal ve sessizliği nedeniyle bu köyleri tercih ettikleri, bu yüzden köprüye yakın yerlerden konut satın almadıkları belirtildi.

YORUMLAR 9
  • Mehmet Yucesoy 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim millet neden otoyola ve kopruye yakin yerden ev alir. Eksoz dumani neden bu kadar hosuna gidiyor anlamiyorum. En bariz ornegi Yesil Vadi konaklari. 2 otoyolun kesisiminde ve yasanacak en sagliksiz yer. Ama fiyat el yakiyor.
    Cevapla
  • Şahin Kara 7 yıl önce Şikayet Et
    Kaş yaparken göz çıkarılmamalı ve YSS köprüsüne yakın yerler kesinlikle imara açılmamalı ve bu saatten sonra bölgeye tek çivi bile çakılmasına izin verilmemelidir. Yoksa tıpkı FSM açıldıktan sonra Kavacık, Elmalı, Çavuşbaşı, Küçükarmutlu gibi yeşil alanları toptan kaybederiz. Bu köprü kesinlikle transit trafiğe hizmet etmelidir.
    Cevapla
  • Asım 7 yıl önce Şikayet Et
    Malikâne peşinde olan bir kesim var.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    parası olan alır. olmayan çamur atar. param olsa bende alırdım.
    Cevapla
  • Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer gerçekten istanbul trafiğini azaltmak istiyorlarsa YSS köprüsü civarına iskan açılmaz. yoksa 10 sene sonrası bugünümüzden hiç farklı olmayacak
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    böyle diye diye zaten herşeyin fiyatını yükselttiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle