El konulan FETÖ malları 13 milyarı geçti

Bakan Özhaseki, FETÖ'ye ait taşınmazlardan şimdiye kadar ele geçirilenlerin değerini açıkladı.

GİRİŞ 10.09.2016 16:38 GÜNCELLEME 10.09.2016 16:44
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İnsanları başta ikramları ve yumuşak gösterdikleri yüzleriyle ağına çeken FETÖ'nün, yardım paralarıyla bir finansal ağ kurduğu biliniyor. Örgüt, deşifre olmadan önce, uygun gördüğü kişileri hem maddi yönden destekliyor hem de kilit yerlerdeki adamlarıyla önlerini açıyordu. Bu şekilde birçok kişi milyoner oldu. Bugün yardım paralarıyla inşa edilen bu servet, tek tek ellerinden çıkıyor. 

'VGM'YE AKTARILAN 2 BİN 941 ADET'

Darbe girişiminin ardından FETÖ'nün yapılanmasının yanı sıra mali yönüne de operasyon başlatıldı. Bu çerçevede FETÖ bağlantılı birçok kişi ve kurumun mallarına el konuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, Kayseri'nin Talas ilçesindeki tarihi Fevzioğlu Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün el konulan taşınmazlarına dair bilgi verdi.

FETÖ'nün mali kaynaklarının kesildiğini vurgulayan Özhaseki, "Tapu kadastroya intikal eden bilgiler her gün değişiyor. Arkadaşlarımın dün verdikleri bilgilere göre, hazineye intikal eden bunlara ait taşınmaz sayısı 2 bin 941 adet. Vakıflar Genel Müdürlüğüne intikal eden taşınmaz sayısı 2 bin 84 adet.

'ÖZEL ÇALIŞMAYLA YAKALANANLAR VAR'

Ayrıca özel bir ihtimamla, arkadaşlarımızın çabalarıyla durdurdukları, kanun hükmünde kararnamede yer almayan bin 174 adet daha taşınmaza el konuldu. Bütün bunların değeri 13 milyar lirayı geçmiş vaziyette. İleride ele geçeceklerle nereye doğru varır bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • garib 7 yıl önce Şikayet Et
    cemaatler kayıt altına alınmalı herkes kendi bünyesinde kermes yapıyor, zeklat , fitre ve kurban derilerini kendi cemaatlerine veriyorlar.
    Cevapla
  • Selim Timurlenk 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da Pendik de vtandaşları ve kamunun mülkiyetlerini imar uygulamasında sahte evraklarla Pendi belediyesi yakınlarına aktardılar.
    Cevapla
  • Alış - veriş ??? 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar 'istedikleri gibi' at oynatmışlar!!!
    Cevapla
  • Temel Karadeniz 7 yıl önce Şikayet Et
    Oynatırlar tabi; Trabzon da Kadastro uygulamalarında Tapuları yok sayıp, birço vatandaş ve kamu arazisini, yandşları üzerine tapu yaptılar. Her tarafı yağmaladılar. Devlete şikayet edince de Kaymakalıkla sorşturmaları engellediler. Kaymakam da görvden alındı, Şimdi valilik engelliyor. Karadenizkarma karışık. Bakanda igilenmiyor.
    Cevapla
  • yokk 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö ye inanan tüm memurları açığa alsın devlet kurumlarına sızmış bütün memurları açığa alınsın
    Cevapla
  • fetto düşmanı 7 yıl önce Şikayet Et
    aşağılıkları tarif edeceğim cümle bulamıyorum o derece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle