Konut alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, önümüzdeki yıl konut fiyatlarının yüzde 35 artabileceğini söyledi. Çelik, ev almak için uygun bir zaman olduğunu ifade etti.

Konut alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun
Konut alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun
GİRİŞ 09.12.2016 10:35 GÜNCELLEME 09.12.2016 10:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dolardaki ani değişimler emlak sektöründeki maliyetleri de etkiliyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu dönemde konut alanların kazançlı çıkacağı tahmininde bulunarak, dolardan yüzde 20 kazanan vatandaşın gayrimenkule yatırım yapabileceğini söyledi.

'2017'DE EVLER DAHA PAHALI OLACAK'

Başkan Çelik, "Dolardan yüzde 20 kazancın yanı sıra bir de kur kaynaklı maliyet artışı var. 2017'de evler bugünki fiyattan pahalı olacak. Hem yapılacak zam hem de konutun değer artışı söz konusu olacak. Bu da yüzde 15'lik bir fiyat farkı demek. Yani şimdi ev alan vatandaş yüzde 35 kazanacak" diye konuştu. Orta gelir grubunda ciddi bir konut talebi olduğunu dile getiren Çelik, gayrimenkul sektöründe tablonun kötü olmadığını belirtti. Çelik, "Mesela 2013'te 310 bin, 2014'de 489 bin olan konut stoku 2015'de 290 bine, bu yılın ilk 9 ayında ise 195 bine düşmüş" dedi.
 
İTİBAR İNDİRİMLERİ 

Sektörde bazı firmaların kredi borcunu ödemekte zorluk çektiğini belirten Çelik, "Nakit akışını, banka borcunu yönetmek adına bir takım firmalar fiyatları düşürebilir ya da vadeleri uzatabilir. İşadamı itibarını kaybetmemek için zararı göze alır. Çünkü işadamı için sermaye para değil itibardır. Önümüzdeki yıl böyle örnekler de görebiliriz. Şirketlerin sunduğu vadeler 12 yıla çıkabilir" dedi. 

Sabah

YORUMLAR 10
  • fth 7 yıl önce Şikayet Et
    ev fiyatları biraz daha düşer sonravade uzar sonra kiralar düşer 2020 gib de balpn patlar
    Cevapla
  • Erdem 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ki yüksek degil mi?
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın düşecek bekleyin dahada fazla düşsün
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    satma ozaman niye satmaya çalışıyorsun.yükseltsende kimsenin umrunda değil yani.
    Cevapla
  • ist 7 yıl önce Şikayet Et
    el insaf be gariban yasamasinmi bu memlekette
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle