Hükümet sinyali verdi! Köprülere ortak gelebilir

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gayrimenkul sertifikası sisteminin köprülere de gelebileceğini açıkladı. Buna göre; dileyen herkes köprülere ortak olma hakkı edinebilecek

Hükümet sinyali verdi! Köprülere ortak gelebilir
Hükümet sinyali verdi! Köprülere ortak gelebilir
GİRİŞ 13.03.2017 11:54 GÜNCELLEME 13.03.2017 13:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gayrimenkul sertifikası düzenlemesine köprüler gibi büyük altyapı projelerin de eklenebileceğini, düzenlemeye kira getirili projelerin de monte edilebileceğini söyledi. 

Sistem, küçük yatırımcının da gayrimenkul projelerinde metrekare bazlı yatırım yapabilmesini düzenliyor.

"DÜZENLEMEYE KÖPRÜLER DE EKLENEBİLİR" 

Canikli Reuters'a verdiği söyleşide gayrimenkul sertifikası düzenlemesinin zamanla başka projeler için de genişletilebileceğini şu sözlerle anlattı: 

"Düzenleme değer kazanacak bütün projeler için geçerli. Teorik olarak köprüler bile dahil edilebilir. Ancak ilave bazı detaylandırmalar ve modellemeler yapılması gerekiyor. Mesela mülkiyetin kamuya geçmemesi gerekiyor. Belki kira getirisi üzerine kurulu bir model de (gayrimenkul sertifikası düzenlemesine) ilave edilebilir"

"UYGULAMADA YATIRIMCILARIN KONUTLARI HACZEDİLEMİYOR" 

Düzenlemenin detaylarını da anlatan Canikli, "Küçük yatırımcıların metrekare bazlı aldığı konutlar haczedilemiyor, rehnedilemiyor. Sertifika satın alanların ödemeleri müteahhide hak ediş gibi aktarılıyor. İnsanlar isterlerse konutu ellerindeki sertifikalarla sonradan satın alabiliyor" diye konuştu. 

"Proje yatırımcı için risk içermiyor" diyen Canikli, "Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yetki verecek ve bu projelere girecek şirketlerin mali yapılarına bakacak. Sistem bankacılık sektöründeki riskleri de azaltacak" ifadesini kullandı. 

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş da geçtiğimiz haftaki açıklamasında "Gayrimenkul sertifikalarının borsada alınıp satılabilmesi sonucunda, gayrimenkulün borsada işlem gören bir finansal araca dönüştürülmesi de mümkün hale gelebilecek" demişti.

YORUMLAR 6
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir düşünce bütün Devlete ait gelir getirisi olan her şeye uygulansın. Millet ortak olmuş olur.
    Cevapla
  • YASTIK KILIFI 7 yıl önce Şikayet Et
    köprüüüüüü taze tazeeee
    Cevapla
  • sebo 7 yıl önce Şikayet Et
    en güzeli devlet memurlarına sorsunlar aylıklarından belli miktarlar kesilerek köprü ve otoyollarda pay alsınlar
    Cevapla
  • extaxyy 7 yıl önce Şikayet Et
    ortağı falan bırakında şu e 6 nın trafiğine çare bulun
    Cevapla
  • filiz 7 yıl önce Şikayet Et
    kimse geçmiyor normal.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle