Ağaoğlu'ndan 'Etek giyer gezerim' çıkışı

Ali Ağaoğlu, 'Maslak 1453 projesi için 320 bin ağaç kesildi' iddialarıyla ilgili sert konuştu: Değil 3 bin, 3 ağaç kestiğimi ispatlasınlar etek giyip Taksim'de gezerim"

Ağaoğlu'ndan 'Etek giyer gezerim' çıkışı
Ağaoğlu'ndan 'Etek giyer gezerim' çıkışı
GİRİŞ 07.11.2012 09:46 GÜNCELLEME 07.11.2012 09:46

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin bulunduğu arazinin aslında orman olduğu, konut projesi için 320 bin ağaç kesildiği iddiasına yanıt verdi.

BİRİLERİ SADECE KONUŞUR
Maslak 1453'le ilgili eleştirilere ne diyorsunuz?
Hayatım boyunca yanlış birşey yapmadım, bundan sonra da yapmam. O proje Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı projelerinden biri. Bu konuda hiçbir kaygım yok. Üretemeyen bir kesim var, sadece laf üretiyorlar. Bunlar benim moralimi bile bozamaz.

Bu arazi önceden ne durumdaydı, nasıl kullanılıyordu?
Bu arazi öncesinde askeriyenindi, askerlerin atış poligonuydu. Büyük bir kısmı da toprak döküm yeriydi. Sonra askeriye burayı Emlak Konut GYO'ya devretti. Buradan elde ettiği gelirle de Güneydoğu'daki tüm karakolları kalekol yapıyor. Burası Emlak Konut GYO'nun arazisi aslında. Biz projeyi Emlak Konut'la hasılat paylaşımı yöntemiyle hayata geçiriyoruz. Arazi Fatih ormanlarına komşu ancak üzerinde bir tane bile ağaç yoktu.

ESKİ HALİNE GOOGLE'DAN BAKIN!
Maslak 1453'te hiç ağaç kesilmedi mi?
Değil 3 bin, 3 ağaç kestiğimi ispatlasınlar etek giyip Taksim'de gezerim. Kendimden o kadar eminim.

Peki bu '320 bin ağaç' lafı nasıl çıktı ortaya?
Arazimiz 320 bin metrekare. İddianın tutarsızlığı buradan da belli. Orman mühendisleri diyor ki 320 bin ağacın olması için asgari 4.5 milyon metrekarelik alan gerekir... Art niyetliler tarafından yeşile karşı duyarlı insanların duyguları suistimal edildi. Google'ı açsalar arazinin eski resimlerini göreceklerdi.