Eczacıbaşı'nın Zekeriyaköy'deki orman katliamı

Gezi Parkı eylemleriyle başlayan ve ağaçların korunmasına yönelik tartışma Zekeriyaköy'deki katliamı da gündeme getirdi. İşte şok eden görüntüler...

Eczacıbaşı'nın Zekeriyaköy'deki orman katliamı
Eczacıbaşı'nın Zekeriyaköy'deki orman katliamı
GİRİŞ 11.06.2013 10:04 GÜNCELLEME 11.06.2013 14:13
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük şirketlerinin bağlı olduğu Eczacıbaşı grubunun Sarıyer'de bulunan Zekeriyaköy'de yaptığı orman katliamı Twitter'a bomba gibi düşen fotoğraflarla ortaya çıktı.

CHP'Lİ BAŞKANIN İZNİYLE KATLİAM

Sarıyer Manşet gazetesinin haberine göre, Taksim'e giderek çevreci mesajlar veren CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in izniyle Zekeriyaköy'de yaşanan orman katliamını gözler önüne seriyor.

100 MİLYON DOLARLIK RANT

Sarıyer Belediye Meclisi'nden geçen plan tadilatı ile yeşil alan ile villaların yapılacağı alanın yerleri değiştirildi. Değişiklikte manzaralı olan yeşil alan dere olarak bilinen atıl yere taşınırken, lüks villaların yapılacağı alan da manzaralı ormanlık alana çekildi. Sarıyer Belediyesi'nin onayı ile büyük bir ağaç katliamın yaşandı. Bu değişiklik sayesinde Eczacıbaşı'na 100 milyon doların üzerinde rant sağlandı. Bölgedeki gayrimenkul işletmelerine göre, derede yapılacak olan bir villanın değeri 500 bin dolar civarında olabileceği tahmin edilirken değişiklikle beraber villaların değeri 3 milyon dolara kadar çıktı.

ORMAN KATLİAMI CHP'Yİ 2'YE BÖLMÜŞTÜ

Eczacıbaşı Grubu'nun Zekeriyaköy'deki "Ormanada projesi" ile ilgili kıyak sayılabilecek plan tadilatı CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyelerini de ikiye bölmüştü. CHP'li meclis üyelerinin neredeyse yarısı bu plan tadilatına karşı oldukları için meclis toplantısına katılmazken, maddenin görüşüldüğü sırada AK Parti Meclis Üyeleri de meclisi terk etmişti. CHP'lilerin oy çokluğu ile geçen plan tadilatından sonra yüzlerce ağaç sökülerek Zekeriyaköy'de büyük bir orman katliamı yaşanmıştı. Sarıyer Manşet Gazetesi'nin daha öncede gündeme getirdiği bu ağaç katliamı birçok ulusal gazetede de yayınlanmıştı.

İşte orman katliamının öncesi ve sonrası fotoğrafları:

 

YORUMLAR 27
  • Ahmet Akar 10 yıl önce Şikayet Et
    HEDEF YEŞİL ALAN DEĞİL Kİ. Bizdeki yaygaracıların hedefi Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği inanç kavramı. Sn. Erdoğan ne yaparsa yapsın beğenilemez. Ülkenin yok olması bile göze alınabilir. Yeterki gitsin. CHP yi ise inançsızlığı temsil ediyor. Bu yaydaracılar için CHP ne yaparsa yapsın doğrudur zihniyeti güdüyorlar. Bu genetiklerinden geliyor. Çok görmeyin.
    Cevapla
  • metin yaman 10 yıl önce Şikayet Et
    Emre kara ne dedün ne dedün?. Televizyona çıkarken o kadar açık giyinir ki neredeyse göğüleri dışarıya fırlayacak bir karı vardı, benim oyum ile bir çobanın oyu bir olur mu, onu mu temek istedun?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    işte chp.nin doğa katliamı!!!!!!!. ...birde utanmadan taksime 2-3 ağaç için gidiyorlar Yazıklar olsun!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • asil çığlık 10 yıl önce Şikayet Et
    anarşistler. chp zihniyatı işde budur,gezi parkında oturan safdil gencler eger cidden maksatları bir kaç ağacı korumaksa gitsinler zekeriyaköydeki katledilen ağaçlar için otursunlar bakalım eczacı başı onları oraya sokacak mı? bunların derdi ağaç değil bu Türk milletinin kasasını boşaltmak memleketi talan etmek
    Cevapla
  • batuhan deniz 10 yıl önce Şikayet Et
    o zaman herkes okusun. 3. köprü ve 3 havalimanından sonra bunların olduğu yerde orman kalacak mı? bir şekilde imara açılacak ve ister sağcısı ister solcusu kim açarsa açsın suçlu olacak. aksine trafik azalmayacak artacak kanal istanbul güzel ama onunda en büyük engeli üzerine yine köprü yapılacak olması ve buradan geçen gemilerden ücret alınırken yapılacak köprülerden de ücret alınacak mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle