Teknoloji harikası Haliç metrosu açıldı

Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı metro hattı Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle İstanbulların hizmetine açıldı.

GİRİŞ 15.02.2014 15:00 GÜNCELLEME 15.02.2014 15:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Metrosu'nun en önemli bölümlerinden biri olan ve Marmaray ile diğer metro hatlarının entegrasyonunu sağlayacak Haliç Metro Geçiş Köprüsü, bugün itibariyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

180 MİLYON LİRALIK YATIRIM

2009'dan beri yapımı süren ve 180 milyon TL'lik yatırımla tamamlanan köprünün açılmasıyla Yenikapı-Taksim arasında yolculuk 7.5 dakikaya, Yenikapı-4.Levent arasındaki yolculuk 18 dakikaya düştü.

Dünyada ileri teknolojik köprülerde uygulanan "eğik askılı cable- stayed" sistemiyle inşa edilen köprü, 460 metresi deniz üzerinde olmak üzere 936 metre uzunluğunda. Denizden yüksekliği 13 metre olan 12.6 metre genişliğindeki köprünün Unkapanı tarafında açılır kapanır bir bölüm de yer alıyor.

YENİKAPI'DAN KARTAL YÖNÜNE KESİNTİSİZ ULAŞIM

Köprü üzerindeki Haliç istasyonu, 8 vagonlu işleyişe uygun olarak yapıldı. Günde bir milyon yolcu taşıyacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü sayesinde Hacıosman'dan metroya binen yolcular, kesintisiz Yenikapı aktarma istasyonuna ulaşacak. Yolcular, Marmaray bağlantısıyla Kadıköy Ayrılıkçeşme'ye, buradan da metroya aktarma yaparak Kartal'a ulaşabilecekler.

Yenikapı-Aksaray bölümlerinin de hizmete girmesiyle Yenikapı'dan Kadıköy-Kartal yönüne kesintsiz ulaşım imkânı sağlanacak. Aksaray- Yenikapı Metro bağlantısı bitirildiğindeYenikapı'dan, Otogar'a yolculuk 14.5 dakikaya, Atatürk Havalimanı'na 36 dakikaya, Olimpiyat Stadı'na ise 39 dakikaya düşecek.

ERDOĞAN: İSTANBUL'UN TARİHİ DEĞİŞTİ

Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada; ''Bu hat inşa edilirken İstanbul'un tarihi de değişti. İstanbul'un tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı. Hattın gecikmesini göze alarak 77 milyon harcama yaparak tarihi eserleri de ortaya çıkardık. Aslında bu hat 4,5 yıl önce açılacaktı. Tarihi eserlere karşı hassasiyetimiz nedeniyle bu gecikti'' dedi.  

''TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ''

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Birlikte tarihe tanıklık ediyoruz. Marmaray ile Yenikapı-Taksim-Sarıyer'i buluşturacak olan önemli bir ulaşım ağının hizmete girmesinin önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Uzun mücadeleler verdik, 'yaptırmayız' diyenlerle, bizi UNESCO'ya şikayet edenlerle mücadele ettik. Bir ara bekletildi. Dünyanın ileri uzmanlarının verdiği raporlarla UNECSO'ya duruma anlattık. Bugünkü noktaya geldik" dedi.

''DÜNYADA BİR İLK''

Köprünün teknoloji harikası olduğunu söyleyen Topbaş, "Dünyada ilk uygulanan özelliklere sahip. Viyadüklerindeki betonarme ve çelik kısmı önemli bir mühendislik harikası. 90 derece açılabilen ve üzerinde istasyon bulunan önemli bir köprü. Dünyada bu özellikleri ile ilk olan bir köprü. İnanıyorum mühendislik fakültelerimiz bu çalışmaları yerinde inceleyerek bir teknolojik bilgi alacaklardır" diye konuştu.

HALİÇ METROSUNUN ÖZELLİKLERİ

Hat Uzunluğu: 3,55 km

İstasyon Sayısı: 3

Hattın Geçtiği İlçeler: Fatih , Beyoğlu

Yolculuk Süresi: Yenikapı Şişhane 5,5 dakika

Maliyeti: 300 milyon dolar

Haliç Metro Geçiş Köprüsü!

Uzunluğu: 936 Metre.

İstasyon Sayısı: 1

İstasyon adı: Haliç

Güzergâhı: Azapkapı Viyadüğü + Çelik Köprü + Mobil (Açılır-Kapanır) Köprü+Unkapanı Viyadüğü

- Şehzadebaşı Ve Şişhane Yönünden Gelen Tünelleri Birleştirecek Ve Haliç Üzerinden Geçişi Sağlayacaktır.

- Köprü; Betonarme Yaklaşım Viyadükleri, Eğik Askılı Çelik Köprü Ve Açılır-Kapanır Çelik Köprü Bölümlerinden Oluşmaktadır.

Toplam Uzunluğu: 920 M.

Köprü Ortasında 180 M. Uzunluğunda, 1 Adet İstasyon Bulunuyor.(İstasyonlar, 8 Vagon Dizisine Uygun)

Köprünün Deniz Seviyesinden Maksimum Yüksekliği: 17 M

Köprü; Denizde 5 Ayak, Karada Azapkapı Tarafında 8 Ayak, Unkapanı Tarafında İse 6 Ayak Üzerinde İnşa Edildi.

Denizde Boyu 40 M İle 110 M Arasında Değişen Toplam 32 Adet Çelik Kazık Çakıldı.

Köprü, Yaya Geçişine Açık.

Engelliler İçin Asansör Ve Yürüyen Merpen Mevcuttur.

Haliç metrosu törenle açıldı
GALERİYE GİT
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • engin ecni 10 yıl önce Şikayet Et
    Engelliler için asansör ve yürüyen merdiven ?. Engelli vatandaşlar için yapılan düzenlemeler maalesef ,fiziksel engelsiz ama vicdani engelli vatandaşlarımız tarafından suistimal edildiğinden kullanılamıyor.İnsanlarımızın bu konularda artık daha duyarlı olması gerekiyor.Yoksa kullanılamıyor,kimse kullanmasın diyerek çekiyorlar fişi.harcanan parada israf oluyor,engelli vatandaş da çalışmayan asansör ve merdiven de mağdur oluyor.
    Cevapla
  • limse dinay 10 yıl önce Şikayet Et
    Silueti Bozdu Maalesef :(. Yapilan hizmet icin tesekkurler ancak yer altindaki tarihe 77 milyon harcanmissa bunun icinde farkli bir sey dusunulebilirdi. Halicten gecerken Tarihi yarimada-Eminonu ve galata koprusu goruntusunu neredeyse tamamen yok ettiler bu projeden dolayi. Bir gun unkapani koprusunden gecerken halicin bogaza acilan kismina dogru bakin, ne demek istedigimi anlayaxaksiniz. Her gectigimde icim parcalaniyor. Haciosmandan yenikapi ya direk metro demek istanbulun kuzeyinden guneyine kesintisiz baglanti demek. Ustte belirttigim konu hakkindaki elestirim haricinde projeyi yapanlara tesekkurler.
    Cevapla
  • Hüseyin YILDIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunları görmeyenler kördür!. Kör insanlar,kör beyinliler bu hizmetleri göremezler! Akç çatır çatır hizmetini yapıyor,helal olsun..
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    hizmet. bunlar muhalefetin hayal bile edemiyeceği hizmetler yapıyor birileri de istanbulu 1994 lerdeki sozen donemine getireceğim diyor, bir similator yapılsa da o donemki çöplük,çöl şehri istanbulu yaşamıyanlar gorse
    Cevapla